Αμμοθύελλα σκέπασε το ISIS στην έρημο της Χομς - Οι Σύριοι θριαμβευτές σκούπισαν και τον τελευταίο μεγάλο θύλακα των 5.700 τ.χλμ.

Freepen.gr - Η ανώτατη διοίκηση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) ανακοίνωσε την Τετάρτη την πλήρη απελευθέρωση της απέραντης Συριακής Ερήμου της Μπαντίγια από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Συριακού Στρατού, οι ένοπλες δυνάμεις εξασφάλισαν πλήρως την περιοχή Badiya Al-Sham, η οποία βρίσκεται μεταξύ ανατολικής Χομς και ανατολικού Deir Ezzor.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός απελευθέρωσε συνολικά 5.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους που είχαν κάποτε καταληφθεί από τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους.

Εκτός από την εξασφάλιση 5.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους, η ανώτατη διοίκηση ισχυρίστηκε επίσης ότι δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν πρόσφατα και καταστράφηκαν περισσότερα από 15 οχήματά τους.

Με αυτή την ανακοίνωση από την ανώτερη διοίκηση, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας έχει εξασφαλίσει πλήρως την εθνική οδό Palmyra-Deir Ezzor για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η μάχη για την ανατολική Συρία.

Επί του παρόντος ο Στρατός αποκαθιστά σημεία ελέγχου γύρω από τους δρόμους σε αυτή την ερημική περιοχή για να την εξασφαλίσει.

Το θετικό για το Συριακό Αραβικό Στρατό είναι ότι μπορεί πλέον να αναδιατάξει δυνάμεις από την 3η και την 5η Λεγεώνα σε πιο φλέγοντα μέτωπα όπως η νοτιοδυτική Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail