Η GLSDB εξουδετερώνει στόχο σε απόσταση 100km (video), μια εξαιρετική λύση για την Ελλάδα!

Οι εταιρείες Boeing και Saab έχουν προχωρήσει στη δημοσίευση βίντεο από πρόσφατη δοκιμή του κατευθυνόμενου πυρομαχικού πυροβολικού GLSDB και την καταστροφή κινούμενου στόχου σε απόσταση 100km.


Η GLSDB αποτελείται από τον πυραυλοκινητήρα της ρουκέτας πυροβολικού M26 και την κατευθυνόμενη βόμβα GBU-39B SDB I. Το πυρομαχικό μπορεί να βληθεί από ΠΕΠ M270 MLRS, το οποίο χρησιμοποιείται και από τον ΕΣ.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ανάπτυξη της GLSBD τον Αύγουστο του 2014, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 έγιναν οι πρώτες δοκιμές. Εκμεταλλευόμενη τις αρετές της GBU-39B SDB I, η DLSDB υπόσχεται ακρίβεια τάξης 1m και προσφέρει πρωτοφανή ευελιξία, καθώς μπορεί να βάλλεται εναντίον στόχων που προστατεύονται θεωρητικά πίσω από φυσικά εμπόδια ή βρίσκονται σε θέση πέραν του τόξου 180 μοιρών που «κοιτά» ο φίλιος ΠΕΠ.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...