Forza Italia! Ο ευρωσκεπτικιστής Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων!

Freepen.gr - Ο Paolo Savona, 81χρονος οικονομολόγος, που απορρίφθηκε ως υπουργός οικονομίας από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Ματταρέλλα την Κυριακή λόγω της κριτικής του για το ευρωνόμισμα, τελικά θα αναλάβει υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων!

Μπορεί η θέση αυτή να είναι χαμηλότερου προφίλ, αλλά επί του πρακτέου η Ιταλία που θέλει να αλλάξει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τοποθετεί έναν ευρωσκεπτικιστή στο αρμόδιο υπουργείο.

Στο τελευταίο του βιβλίο, ο Savona χαρακτήρισε την είσοδο της Ιταλίας στο ενιαίο νόμισμα ως «ιστορικό σφάλμα» και κάλεσε να εκπονηθεί ένα «σχέδιο Β», ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει το μπλοκ με όσο το δυνατόν λιγότερες ζημίες εάν αποδειχθεί αναγκαίο.

Ο Savona έχει διακεκριμένα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά διαπιστευτήρια, με υψηλόβαθμη εμπειρία ως υπουργός, στην Τράπεζα της Ιταλίας, σε ιδιωτικές τράπεζες και στο λόμπι των εργοδοτών Confindustria. Ήταν υπουργός βιομηχανίας ήδη από το 1993.

Καθηγητής οικονομικών που σπούδασε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ο Savona έχει γράψει πολυάριθμα βιβλία για τη διεθνή τραπεζική, τα νομισματικά συστήματα και τη μακροοικονομία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail