Τσαβούσογλου: Παραλαμβάνουμε τώρα τα F-35 - Το 2020 θα προσγειωθούν στην Τουρκία

Freepen.gr - Ενώ εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τη συμφωνία της Άγκυρας για την αγορά προηγμένων συστημάτων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, η Γερουσία των ΗΠΑ μπλόκαρε τη σχεδιαζόμενη παράδοση σχεδόν 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Εντούτοις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu δήλωσε την Πέμπτη ότι η Τουρκία θα παραλάβει τα μαχητικά F-35 σε τελετή στο Τέξας και ότι τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στην Τουρκία το 2020.

"Θα προηγηθεί εκπαίδευση μέχρι το 2020. Η άφιξη των αεροσκαφών στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί το 2020", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στη νότια επαρχία της Αττάλειας.

Δύο πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ για να πετάξουν στην Τουρκία τα προηγμένα μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Την Δευτέρα, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τον ετήσιο νόμο για την Εθνική Άμυνα, ο οποίος περιλαμβάνει μια τροποποίηση που απαγορεύει την πώληση των αεριωθούμενων αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, επικαλούμενη την προγραμματισμένη αγορά από την Άγκυρα δύο συστοιχιών του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

- - -
photo: Military_Material / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail