Δεν κουτσουλάνε αλλά βλέπουν τα πάντα - Η Κίνα κατασκοπεύει με τη χρήση drones - περιστεριών

Το 'SmartBird' που είχε παρουσιάσει η γεμανική FESTO το 2011 - © Μorris Μac Μatzen / Reuters
Η Κίνα έχει εγκαινιάσει μια νέα σειρά drones υψηλής τεχνολογίας τα οποία φαίνονται και κινούνται τόσο ρεαλιστικά ώστε τα πραγματικά πουλιά δεν τα εντοπίζουν ξεγελώντας ακόμη και προηγμένα συστήματα ραντάρ.

Ένα κοπάδι από όμορφα πτηνά που πετούν στον ουρανό μπορεί να περιλαμβάνει και ένα drone-περιστέρι που καταγράφει κάθε σας κίνηση, σύμφωνα με τη South China Morning Post. Το πρόγραμμα, με την κωδική ονομασία «Dove», έχει ήδη εξαπλωθεί σε όλη την Κίνα, με περισσότερα από 30 στρατιωτικά και κυβερνητικά γραφεία να χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες τα τελευταία χρόνια.

Τα drones αυτά χρησιμοποιούνται επίσης και στην επαρχία Xinjiang που φιλοξενεί έναν πληθυσμό ουιγγούρων κυρίως μουσουλμανικής θρησκευτικής πεποίθησης. Η περιοχή υπήρξε από καιρό εστία προσοχής για την κινεζική κυβέρνηση λόγω των αποσχιστικών συναισθημάτων.

Τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με κάμερα υψηλής ευκρίνειας και κεραία GPS, χτυπούν τα φτερά τους μιμούμενα τις κινήσεις πραγματικών πτηνών με σχεδόν τέλεια ακρίβεια. Μπορούν ακόμη να αναμειγνύονται με ένα κοπάδι και να περνούν απαρατήρητα από αυτό αναφέρει η Morning Post. Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμη να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail