Πως αλλάζουν οι καιροί. Από παρανοϊκός παιδοβούβαλος κατέστη γοητευτικός ηγέτης μεγάλου διαμετρήματος

Και τι δεν έχουμε ακούσει / διαβάσει για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Πέταξε το θείο του στα σκυλιά, εξαφάνισε ανθρώπους, κάνει σκοποβολή πάνω τους και άλλα τέτοια ακραία που μάλλον αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Φυσικά ήταν ο παρανοϊκός δικτάτορας που απειλούσε την παγκόσμια ειρήνη με τα πυρηνικά την ώρα α. η Βόρεια Κορέα δεν προκάλεσε κανένα παγκόσμιο αιματοκύλισμα, β. είναι γνωστό ποιοι κάνουν τους απανταχού σερίφηδες επιφέροντας το χάος σε αρκετές χώρες και γ. είναι επίσης γνωστό ποια χώρα έχει κάνει χρήση πυρηνικών.

Ξαφνικά ο Κιμ άλλαξε τροπάριο. Δεν είναι πια χοντρός και ο Τραμπ ξεμωραμένος παλιόγερος. Ο ένας χαίρεται που γνώρισε τον άλλο εκφράζοντας πόσο τιμημένος αισθάνεται.

Τα πυρηνικά και οι πύραυλοι του Κιμ ήταν η αποτελεσματική του ασπίδα απέναντι σε πιθανές προσπάθειες ανατροπής κι αποδεκατισμού της χώρας του. Ποιος θα ρίσκαρε μια επίθεση όταν δίπλα ακριβώς βρίσκονται η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία; Αλλά και από την άλλη πλευρά η Ρωσία με την Κίνα.

Το τι έχει συμφωνηθεί, θα φανεί στην πορεία, οπότε θα καταλάβουμε και ποιος είναι ο νικητής. Το μόνο βέβαιο προς ώρας είναι το πως αλλάζουν οι καιροί. Από παρανοϊκός παιδοβούβαλος κατέστη γοητευτικός ηγέτης μεγάλου διαμετρήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail