Σκόπια: Διεθνές Σεμινάριο για τη «μακεδονική» γλώσσα, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό

Εβδομήντα τέσσερις ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στη "μακεδονική" γλώσσα στο πλαίσιο των προγραμμάτων των πανεπιστημίων τους, καθηγητές και επιστήμονες από 25 κράτη συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο για τη "μακεδονική" γλώσσα που διοργανώνεται για 51η χρονιά στην Οχρίδα.


Φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιότητες στο τομέα της "μακεδονικής" γλώσσας. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα μαθητές να μάθουν μέσα από μαθήματα διδασκαλίας και από έμπειρους καθηγητές και ερευνητές των νότιων σλαβικών γλωσσών, την "μακεδονική" λογοτεχνία και τη νότια σλαβική φιλολογία στο τμήμα Σλαβικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή "Μπλάζε Κονέσκι".

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου «Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων, Νίκολα Γιανκουλόφσκι, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο που το αρχικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα, ως ένα πολιτιστικό και ιστορικό ιερό τόπο, όπου το πνεύμα και η παράδοση της φιλοσοφικής σχολής και το πανεπιστήμιο του Αγίου Κλήμεντος αντιπροσωπεύουν ανεξάντλητη πηγή της "μακεδονικής" γλώσσας.

«Από εδώ έρχεται ένα μεγάλο μέρος της σλαβικής κληρονομιάς στην οποία βασίζεται η ανάπτυξη της σλαβικής λέξης και η δημιουργία ξεχωριστών γραπτών παραδόσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ θα συναντήσετε για πρώτη φορά τη "μακεδονική" λέξη και κάποιοι από εσάς θα επεκτείνουν και θα αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους για τη "μακεδονική" γλώσσα, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό», δήλωσε ο Γιανκουλόφσκι.

(Στοιχεία από republika.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...