Στα κρύα του λουτρού άφησαν οι ΗΠΑ τους τρομοκράτες στην Νταράα - «Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας, μην υπολογίζετε σε εμάς»

ο συριακός στρατός στην Νταράα
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμήνυσαν στους τρομοκράτες στη συριακή Νταράα ότι δεν πρέπει να περιμένουν στρατιωτική στήριξη για να αντισταθούν στην κυβερνητική επίθεση που υποστηρίζεται από τη Ρωσία για να ανακτήσουν τμήματα της Συρίας που βρίσκονται στον έλεγχό τους και συνορεύουν με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν.

Όπως μεταδίδει το reuters.com αντίγραφο μηνύματος που έστειλε η Ουάσινγκτον στους επικεφαλής ομάδων του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), σημείνε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε να καταστήσει σαφές πως "δεν πρέπει να στηρίζετε τις αποφάσεις σας στην υπόθεση ή την προσδοκία μιας στρατιωτικής παρέμβασης από εμάς".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν νωρίτερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασάντ και τους Ρώσους ότι οι παραβιάσεις μιας ζώνης «αποκλιμάκωσης» που συμφωνήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία πέρυσι θα είχαν «σοβαρές επιπτώσεις» και δεσμεύτηκαν για «σταθερά και κατάλληλα μέτρα».

Οι σκληρά διατυπωμένες δηλώσεις είχαν εγείρει τις ελπίδες των τρομοκρατών ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παρέμβουν στρατιωτικά. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο συριακός στρατός στο έδαφος και η Ρωσική Αεροπορία επιχειρούν ακατάπαυστα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail