Την επόμενη φάση του πολέμου έδειξε ο Ασαντ απέναντι σε εχθρούς και...μαριονέτες

Freepen.gr - Σε συνέντευξη στο δίκτυο ειδήσεων Al-Alam την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Bashar Al-Assad υπογράμμισε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του σε "οποιαδήποτε πράξη αντίστασης, είτε κατά των τρομοκρατών είτε κατά των δυνάμεων κατοχής ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους".

Ο Πρόεδρος Al-Assad περιέγραψε τα αμερικανικά, γαλλικά, τουρκικά και ισραηλινά στρατεύματα στη χώρα του ως «κατοχικές δυνάμεις».

Ως οποιαδήποτε πράξη αντίστασης μπορούμε να φανταστούμε τις ένοπλες οργανώσεις που έχουν προκύψει ανατολικά του Ευφράτη, όπου ιδίως στη Ράκκα παρατηρείται έντονη δράση.

Αναφερόμενος στην παρουσία μαχητών του κινήματος της Χεζμπολάχ στη χώρα του, ο Ασαντ δήλωσε ότι «η μάχη είναι μακρά και η ανάγκη για αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεχιστεί για πολύ καιρό».

Πρόσθεσε ότι παρόλο που το Ιράν δεν έχει στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, η Δαμασκός είναι έτοιμη να τις επιτρέψει αν κριθεί απαραίτητο.

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη στην Daily Mail, ο Assad κατηγόρησε τη Δύση ότι επιχειρεί να ανατρέψει την κυβέρνησή του:

"Αγωνιζόμαστε με τους τρομοκράτες και οι τρομοκράτες υποστηρίζονται από τη βρετανική κυβέρνηση, τη γαλλική κυβέρνηση, τους Αμερικανούς και τις μαριονέτες τους είτε στην Ευρώπη είτε στην περιοχή μας. Λένε ψέματα, μιλάνε για χημικά όπλα, μιλάνε για τον κακό πρόεδρο που σκότωσε τους καλούς ανθρώπους, την ελευθερία, τις ειρηνικές διαδηλώσεις".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail