Γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία!

Freepen.gr - Ο γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός τσιμέντου Lafarge χρεώθηκε την Πέμπτη με συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και χρηματοδότησης τρομοκρατών για την καταβολή εκατομμυρίων στους τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένης της ISIS για να κρατήσει ένα εργοστάσιο ανοιχτό στην εμπόλεμη Συρία.

Η εταιρεία, της οποίας η θυγατρική της Συρίας πλήρωσε τις ένοπλες ομάδες δια μεσαζόντων, έχει επίσης κατηγορηθεί ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πρώην υπαλλήλων της στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στη Jalabiya της βόρειας Συρίας.

Η Lafarge, η οποία από τότε συγχωνεύθηκε με την ελβετική εταιρεία Holcim, δήλωσε αμέσως ότι θα αντικρούσει τις κατηγορίες.

Η γαλλική ομάδα δικαιωμάτων Sherpa, ένας από τους ενάγοντες της υπόθεσης, δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που μια μητρική εταιρεία οπουδήποτε στον κόσμο κατηγορείται για συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι ισχυρισμοί είναι οι πιο σοβαροί κατά μιας γαλλικής εταιρείας εδώ και χρόνια.

Μια ομάδα τριών δικαστών στο Παρίσι διέταξε τη Lafarge να πληρώσει 30 εκατομμύρια ευρώ στις αρχές ως εγγύηση πριν από τη δίκη.

Οκτώ πρώην στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου Bruno Laffont, έχουν ήδη κατηγορηθεί για χρηματοδότηση τρομοκρατικής ομάδας και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων για τις δραστηριότητες της Lafarge στη Συρία μεταξύ 2011 και 2015.

Η Lafarge θεωρείται ύποπτη ότι πλήρωσε σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ (16 εκατομμύρια δολάρια) στο IS και άλλες ισλαμιστικές ομάδες για να κρατήσει το εργοστάσιο Jalabiya να λειτουργεί πολύ καιρό μετά την έξοδο άλλων γαλλικών εταιρειών από τη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail