ΥΠΑΜ Σερβίας: Ο διαχωρισμός του Κοσσυφοπεδίου θα εμποδίσει τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας


«Πιστεύω ότι ο διαχωρισμός είναι η καλύτερη λύση για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια (ΚκΜ)», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βουλίν και τόνισε ότι πρόκειται για μια προσωπική θέση.

Από: echedoros-a.gr

 
Πρόσθεσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα εμπόδιζε τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας, που τώρα, ως υπουργός και πολιτικός, θεωρείο ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο κίνδυνο των Βαλκανίων.

«Το σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία πρέπει να σταματήσει στο Κοσσυφοπέδιο. Πρέπει να σταματήσει η διαδικασία αποσταθεροποίησης αυτής της περιοχής, δεν υπάρχει κάτι άλλο», δήλωσε ο Βουλίν σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση- RTS.

Πρόσθεσε ότι μια τέτοια λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις στο ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο δεν μπορούν να ενωθούν».

Ο ίδιος τόνισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συναινέσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις.
«Η αλλαγή των συνόρων δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι εάν ενδιαφέρονται για διαρκή ειρήνη στα Βαλκάνια, τότε πρέπει να τεθούν σαφή σύνορα και να περιορισθεί η εξάπλωση της Μεγάλης Αλβανίας», είπε.

Η είδηση πέρασε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ως « Ισχυρή Δήλωση του υπουργού Άμυνας της Σερβίας για τη δημιουργία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’».

Στο αλβανικό δημοσίευμα τονίζεται η θέση του Βουλίν για τη δυνατότητα διαίρεσης του Κοσσυφοπεδίου, ως σχεδιασμός που θα εμπόδιζε τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

«Τα νέα Βαλκάνια δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την υποστήριξη των Μεγάλων Δυνάμεων» γράφει η Pamfleti On Line και προσθέτει «Η ανταλλαγή των εδαφών ως λύση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου είναι μία από τις ιδέες για την ανακοπή του σχεδίου της Μεγάλης Αλβανίας».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...