«Αυτή η στιγμή θα γραφτεί στην ιστορία - Οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από την ανατροπή του Ασαντ»

ΑΡ
Ο γνωστός Βρετανός αρθρογράφος, Ρόμπερτ Φισκ, από τις λίγες αντικειμενικές φωνές της Δύσης στον πόλεμο της Συρίας, επανέρχεται με άρθρο στον independent.co.uk με τίτλο «Αυτή η στιγμή θα γραφτεί στην ιστορία - Οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από την ανατροπή του Ασαντ».

Στρατής Μαζίδης

Ο Φισκ υποστηρίζει ότι το μήνυμα των ΗΠΑ προς τους ισλαμιστές του FSA στο συριακό νότο στη Νταράα πως "είστε μόνοι σας. Σε ό,τι αποφασίσετε να μη βασιστείτε σε δική μας παρέμβαση" συνιστά μια μεγάλη προδοσία απέναντι σε όλους εκείνους που ήθελαν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ασαντ:

“You should not base your decisions on the assumption or expectation of a military intervention by us … We in the United States government understand the difficult conditions you are facing and still advise the Russians and the Syrian regime not to undertake a military measure that violates the [de-escalation] zone.”

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως επί του παρόντος η Δύση βρίσκεται σε υποχώρηση στη Συρία τόσο στο νότο, όσο όμως και στο βορρά όπου οι Κούρδοι μετά την Αφρίν, χάνουν πλέον και την Ιεράπολη ενώ η Τουρκία σχεδιάζει να κινηθεί σε όλη τη συνοριογραμμή μέχρι το Ιράκ.

Ταυτόχρονα σημειώνουμε εμείς την παρουσία ένοπλων ομάδων αντίστασης στα ανατολικά του Ευφράτη σε Χασάκα και Ράκκα με σκοπό την εκδίωξη των ΗΠΑ και των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Σημειώνεται μάλιστα στο άρθρο πως στην επιχείρηση της Νταράα μετέχουν μόνο Σύριοι και Ρώσοι. Χεζμπολάχ και ιρανικές ένοπλες ομάδες δε μετέχουν στις εχθροπραξίες. Αυτό κατά το Φισκ θα μπορούσε να χρυσώσει το χάπι για τις ΗΠΑ. Μια φορά πάντως Δαμασκός και Μόσχα δείχνουν να είναι οι νικήτριες του πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail