Ο οργανισμός της λογικής ενίοτε μπορεί να πετύχει θαυμάσια αποτελέσματα...


Η ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση και συμφωνία μεταξύ του Ντόναλντ Τράμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, και μετά τις πρώτες κοινές δηλώσεις τους, καταδείχνει ότι ο οργανισμός της λογικής φαίνεται ότι σε κατά μέρος ζητήματα μπορεί να πετύχει θαυμάσια αποτελέσματα.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Δεν μας επιτρέπεται εντούτοις να πούμε ότι έχει οδηγήσει με ικανοποιητικό τρόπο στις μακρινές επιδιώξεις. Σαν τόποι ναυαγίου και αποτυχημένων σκοπών εμφανίζονται τα τέρματα των εποχών. Για μια αληθινή συμβίωση πρέπει να εξασθενήσει η ψυχή του ανθρώπου, γιατί ο πολιτισμός σημαίνει προορισμός της ισχύος της δύναμης.

Αυτό ο Νίτσε το αποκαλούσε ασθένεια και μέσα στο παραλήρημα του προσπαθούσε να σώσει τον άνθρωπο από την αρρώστια αυτή των αδυνάτων ανθρώπων.

Τα ιδεώδη της καταστροφής περιλαμβάνονται στην κοσμική δράση. Ποια μπορεί να είναι η στάση μας μπροστά στα ιδεώδη της καταστροφής; Απλή, απλούστατη. Να μη προσθέσουμε με τη δράση μας και άλλο κακό στα τόσα κακά που αντιμετωπίζει καθημερινά η ανθρωπότητα και ο πλησίον μας από την κοσμική δράση.

Η ατομικότητα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και αποτελεί την αιτία να υποφέρει η ασχημάτιστη ψυχή του ανθρώπου. Εχει βρει εγγυήσεις στην κοινωνική ζωή. Οι κανόνες όμως της ομαδικής ζωής τείνουν να τη εκμηδενίσουν.

Μια όμως και το μέσο για τη βελτίωση της συμβίωσης λαών και ανθρώπων θα βρεθεί στη ομαδική δράση, πρέπει σαν προυπόθεση να τεθεί η πνευματική εξέλιξη. Η συμβίωση απαιτεί την καταστροφή του πάθους της επιβολής και την πνευματική ανάπτυξη της προσωπικότητας των λαών.

Ο πλούτος του πνεύματος ανήκει σ' όλους τους ανθρώπους. Στο άτομο ανήκει η χαρά της ζωής και όχι η εκμετάλλευση οιασδήποτε δύναμης φυσικής ή πνευματικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail