Επανάληψη της Ιστορίας σα φάρσα… από την Τροία στα νέα “Μηδικά” στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με την πρόσφατη ειδησεογραφία ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μπεκίρ Μποζντάγ, προανήγγειλε την απαγωγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Ας θυμίσουμε ορισμένα ιστορικά γεγονότα, με τη σειρά με την οποία είχαν πραγματοποιηθεί, και ας συγκριθούν με τα σημερινά γεωπολιτικά γεγονότα:

Γράφει ο Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος 
Από: defence-point.gr

>Η Αργοναυτική Εκστρατεία (περίπου το 1225 π.Χ) είχε πραγματοποιηθεί με διακύβευμα το Χρυσόμαλλο Δέρας, δηλαδή τον ορυκτό πλούτο της εποχής: το χρυσό. Η Αργοναυτική Εκστρατεία, αποτελούσε ίσως τον πρώτο πόλεμο για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Τον πρώτο Resource War. Σήμερα, το διακύβευμα σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη, και ειδικά στη Μεσόγειο, αποτελούν οι πηγές ενέργειας, κυρίως οι υδρογονάνθρακες.

>Ο Τρωϊκός Πόλεμος (μεταξύ 1250 π.Χ – 1135 π.Χ), και κατ’ επέκταση η Άλωση της Τροίας, ξεκίνησε με μία απαγωγή. Με την απαγωγή της ωραίας Ελένης… ουδέν περαιτέρω σχόλιο.

>Τα Μηδικά ή αλλιώς Περσικοί Πόλεμοι (500 π.Χ – περίπου 478 π.Χ), ήταν η τελευταία φορά κατά την οποία πάτησαν το πόδι τους στη Μεσόγειο θάλασσα οι Πέρσες. Εκείνη την εποχή τους σταμάτησε η Αθήνα με το Πολεμικό Ναυτικό της, το οποίο, όπως και η Ακρόπολη (το ύψιστο λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού), είχε κατασκευασθεί με χρήματα τα οποία προέρχονταν από τα ορυχεία του Λαυρίου• δηλαδή με χρήματα από τους ορυκτούς πόρους.

Μπορούν να αναλογισθούν οι αναγνώστες ποια θα ήταν η μοίρα του Δυτικού Πολιτισμού εάν τότε, πριν 3000 χρόνια είχαν επικρατήσει οι Πέρσες; Σήμερα, μετά από 3000 χρόνια οι Ιρανοί μουλάδες απειλούν με την εμφάνισή τους στα παράλια της Συρίας, για άλλους ίσως λόγους, οι οποίοι όμως ίσως και να σχετίζονται με την ασφάλεια των κοιτασμάτων της ΝΑ Μεσογείου.

Κοιτάσματα τα οποία θα καταστούν πιθανώς ανταγωνιστικά των ιρανικών κοιτασμάτων αλλά και της λύσης του αγωγού EastMed, ο οποίος θα ενώνει το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα με την ΕΕ ώστε να απεγκλωβιστεί αυτή από το μονοπώλιο των υδρογονανθράκων. Άλλωστε ίσως δεν κρίνεται τυχαία η προσέγγιση των τριών χωρών (Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν).

Θα σημάνει αυτό άραγε μία γεωπολιτική «καταιγίδα» όμοια της οποίας ίσως δεν θα έχει υπάρξει τα τελευταία 3000 χρόνια; Θα αποτελούσε η παρουσία των μουλάδων του Ιράν στη Συρία την έναρξη των «Σύγχρονων Μηδικών»;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...