Ποιοι και πως έστρωσαν το δρόμο ώστε η κυβέρνηση Τσίπρα να κλείσει το Σκοπιανό χωρίς να ρωτήσει κανέναν


Ο φαρισαϊσμός των κομμάτων εξουσίας στο ζήτημα της Συμφωνίας με τα Σκόπια - Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα, ακολούθησε την αντιδημοκρατική πρακτική να συμφωνήσει για μείζονα εθνικά θέματα με την κυβέρνηση των Σκοπίων (και θα συνεχίσει να το κάνει με την Αλβανία όπως ανακοίνωσε - ελπίζουμε να μην προλάβει και να μην συνεχίσει και με άλλους), χωρίς να εμπλέξει το κοινοβούλιο και να επιδιώξει οιαδήποτε κοινοβουλευτική συναίνεση, όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και κυρίως οι εκπρόσωποι των κομμάτων που ενάσκησαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), καυτηρίαζαν αυτήν την πρακτική, υπεραμυνόμενοι των Δημοκρατικών αρχών και της υπόστασης τους κοινοβουλίου.

υποναύαρχος ε.α.  
πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Όμως κύριοι είστε κι εσείς εγκληματικά συνυπεύθυνοι για την αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ για τους εξής απλούς λόγους:

1. Εσείς διαμορφώσατε τις συνταγματικές ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα στη οιανδήποτε κυβέρνηση να κάνει ερμηνείες κατά πως την συμφέρει για τις διεθνείς συμφωνίες με άλλες χώρες, οι οποίες να υπογράφονται μόνο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (άρθρο 36Σ), χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει και το κοινοβούλιο ή να υπάρχει έστω κάποια δυνατότητα αυστηρότερου ελέγχου πριν την υπογραφή.
Και το κάνατε την εποχή που είχατε την απόλυτη εξουσία.
Όμως κι εσείς τότε δεν θέλατε ελέγχους στις δικές σας αυθαιρεσίες και θέλατε να μειώσετε τον δημοκρατικό έλεγχο που θα έπρεπε να ενασκεί το κοινοβούλιο στις διεθνείς συμφωνίες.
Και ποτέ σε καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν υποβλήθηκε κάποια ανάλογη πρόταση για αυτό το θέμα, από τα κόμματα εξουσίας.

2. Ακόμη χειρότερα συμβαίνει και για τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας επί εθνικών εδαφών, όπου η κυβέρνηση μπορεί να εκχωρήσει εθνικό έδαφος με μόλις 151 θετικές ψήφους του κοινοβουλίου (με μόνη δηλαδή μία ισχνότατη κυβερνητική πλειοψηφία), ενώ άλλα θέματα μικρότερης σημασίας (εκλογικά κλπ) χρειάζονται επικύρωση με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Και ποτέ δεν υποβλήθηκε από κόμμα εξουσίας πρόταση για αλλαγή αυτής της κατάφορα αντεθνικής και αντιδημοκρατικής συνταγματικής πρόβλεψης.

3. Και όχι μόνο αυτά, αλλά εσείς μεθοδεύσατε επί σειρά κοινοβουλευτικών περιόδων για να μην γίνουν οι απαιτούμενες αναθεωρήσεις στο Σύνταγμα, που θα το έκαναν περισσότερο Δημοκρατικό και φιλελεύθερο, με κατάλληλες προβλέψεις για έλεγχο του καρκίνου που βασανίζει την πολιτική ζωή του τόπου, τον έλεγχο της διαφθοράς των πολιτικών στελεχών και του αυταρχισμού των κυβερνητικών ενεργειών.
Ούτε φυσικά έγιναν κάποιες σοβαρές προτάσεις βελτίωσης για την αυστηρή εφαρμογή της διάκρισης των εξουσιών, (αυτό που διεθνώς ονομάζεται check and balance).

Σήμερα βγαίνουν οι βασικοί υπεύθυνοι για όλα αυτά, υπερτραφείς συνταγματολόγοι, πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί, εκπρόσωποι κλπ, γνήσιοι φαρισαίοι, και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για παθογένειες που οι ίδιοι δημιούργησαν, διατήρησαν και εκμεταλλεύθηκαν όσο ήταν στην εξουσία και οι οποίοι ποτέ δεν προσπάθησαν να διορθώσουν.

Τουλάχιστον ας μην χάσουμε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία για την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση, όπου να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όλες αυτές τις κάκιστες, αντεθνικές και αντιδημοκρατικές προβλέψεις.

Η “κοινωνία αξιών” έχει προτείνει και υποβάλλει στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση συγκεκριμένες αλλαγές για την αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να θεραπευθούν πολλές από τις παραπάνω παθογένειες και συνεχίζει να εκσυγχρονίζει τις προτάσεις της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail