Ενώ Γαλλία, Ολλανδία και Δανία έλεγαν ΟΧΙ σε Αλβανία-Σκόπια για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. ο Κοτζιάς πάλευε για το αντίθετο!

Freepen.gr - Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ανέβαλαν την απόφαση να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έως το 2019 για την είσοδο της Αλβανίας και των Σκοπιών, αφού η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία ζήτησαν από τα Τίρανα και τα Σκόπια απτά στοιχεία για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με το σκοπιανό infomax.mk όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, 25 μέλη της ΕΕ "άναψαν το πράσινο φως" στην Αλβανία και τα Σκόπια ("Βόρεια Μακεδονία") σήμερα για διαπραγματεύσεις το 2019, αλλά η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία ζητούν απόφαση αναβολής για το επόμενο έτος, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι αρχές των Σκοπίων και των Τιράνων δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση του κράτους δικαίου και την καταστολή της διαφθοράς και του εγκλήματος.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι ζήτησε μια θετική απόφαση στη συνάντηση "λόγω της εσωτερικής κατάστασης και στις δύο χώρες που χρειάζονται σταθερότητα και ασφάλεια και σίγουρα όχι ένα νέο πρόβλημα".

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του infomax στο Λουξεμβούργο, η Ολλανδία υποστήριξε ότι, πέρα ​​από τη διαφωνία ονόματος Σκοπίων-Αθήνας, οι αρχές των Σκοπίων εξακολουθούν να μην εκπληρώνουν τα βασικά μέτρα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ιδίως όσον αφορά το κράτος δικαίου και την ικανότητα της κρατικής διοίκησης.

Η Γαλλία πιστεύει ειδικότερα ότι το οργανωμένο έγκλημα δεν καταστέλλεται στην Αλβανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail