Κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα οι τρομοκράτες στη Νταραά - Σκουπίστηκε όλη η βορειοανατολική περιοχή

Freepen.gr - Οι δυνάμεις των τρομοκρατών στις βορειοανατολικές περιοχές της Ντάραα κατέρρευσαν δραματικά λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της επίθεσης του Συριακού Στρατού με στόχο την ανάκτηση όλων των ελεγχόμενων από τις εξεγέρσεις περιοχών στη νοτιοδυτική Συρία.

Τα στρατεύματα της κυβέρνησης, με επικεφαλής τις σκληρές δυνάμεις των Τίγρεων, ήταν ικανές να απελευθερώσουν την περιοχή Lajat, συμπεριλαμβανομένου του βασικού προπυργίου των ισλαμιστών, της Busra al-Harir μαζί με αρκετές άλλες πόλεις.

Η πτώση της Busra al-Harir ώθησε τις Συριακές Δυνάμεις να προελάσουν νότια απελευθερώνοντας την περιοχή Madajin και τη Nahteh.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η απελευθέρωση της Busra al-Harir είχε ως αντίκτυπο ένα φαινόμενο ντόμινο σε ολόκληρη την περιοχή των ανταρτών στην ανατολική ύπαιθρο της Νταράα. Η πόλη αποτελούσε το βασικό κόμβο των ισλαμιστών, οι οποίοι επανειλημμένα επιτίθεντο εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων προς τα δυτικά καθώς επίσης και ανατολικά της πόλης Σουέιντα.

Τέλος έντονη είναι η παρουσία της Ρωσικής Αεροπορίας η οποία βομβαρδίζει διαρκώς θέσεις των τρομοκρατών, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επίγειες δυνάμεις.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail