Τα βρήκαν Ασαντ και Κούρδοι για τα πετρέλαια του Αλ Ομάρ

 Reuters Photo
Freepen.gr - Είχαμε σημειώσει από νωρίς στη Freepen.gr ότι δίχως τη σύμπραξη με τη συριακή κυβέρνηση, οι περιοχές των ενεργειακών πηγών που ελέγχουν οι Κούρδοι στα ανατολικά του Ευφράτη είναι πρακτικά άχρηστες.

Ωστόσο Δαμασκός και YPG κατέληξαν σε συμφωνία για την κατανομή πετρελαίου από το Al-Omar, ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαιοφόρα πεδία στην επαρχία Deir el-Zour στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Με βάση τη συμφωνία, το YPG θα δίνει 100 βαρέλια πετρελαίου στην κυβέρνηση και θα λαμβάνει σε αντάλλαγμα 75 βαρέλια καυσίμων

Το κοιτάσμα πετρελαίου στο Al-Omar, το πιο παραγωγικό πεδίο στην καταστραφείσα από τον πόλεμο Συρία, εκτιμάται ότι παράγει περίπου 15.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Πέρυσι, η YPG κατέληξε σε συμφωνία για την κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο στην επαρχία Hasakah, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από την οργάνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail