Αστραπές του στρατηγού Κωσταράκου για το ναύαρχο - Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη: «Αβλεψία κι επιπολαιότητα η δήλωση για Μπαρμπαρούση»

Με μια αυστηρή δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του ΓΕΕΘΑ για την υπόθεση Μπαρμπαρούση ο Αρχηγός του Ευρωπαϊκού Στρατού και τέως Α/ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος. Η δήλωση αναφέρει:

Έλειπα για μερες στη Κίνα και εκει η διεθνής ηλεκτρονικη ενημερωση δεν ειναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη: Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν απο μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ηδη διαγράφηκε απο το κόμμα του και διώκεται απο τη δικαιοσύνη. Ενα δυνατό χαστούκι απο το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρονια, απο το 1974. Ολα αυτα τα χρονια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλα και ο καθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω απο το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος. Τεράστιο εργο, αποδειξη της σοβαρότητας, της σεμνοτητος , του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα. Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτο επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε ολες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυναμεις ειναι πάνω απο ολους τους θεσμούς στη χωρα.

Ειναι αλήθεια οτι ολα αυτα τα χρονια, για λόγους εντυπώσεων πολιτικοί παράγοντες ή δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν πολλές φορές να παρασύρουν την στρατιωτική ηγεσία σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούσαν τη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα. Απέτυχαν παταγωδώς μέχρι τώρα. Και τώρα ξαφνικά η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θεση σε ενα θέμα εσωτερικής πολιτικής. Κατα την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα εκ μέρους της, που θέλω να πιστεύω οτι οφείλεται σε αβλεψία και επιπολαιότητα. Ομως αυτα δεν συγχωρούνται πόσο μαλλον στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στην Ελληνική Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλα ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θεση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής. Καλό θα ειναι να μην επαναλάβει αυτο το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται.Οι προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων επι σχεδόν μισό αιώνα του το απαγορεύουν.

Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο…Και

Άφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των Εθνικών συμφερόντων.»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail