Ο Παυλόπουλος ίσως δεν είναι διακοσμητικός - Η απαράδεκτη δήλωσή του για το Δημοψήφισμα

Freepen.gr - Κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

Και θέλω να πω με την ευκαιρία, προς όλους εκείνους που μπορεί να έχουν κάποιες αμφιβολίες, ότι ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα δεν είναι στατικός. Αυτό δεν το λέγω τώρα, το δίδασκα και στο Πανεπιστήμιο. Προσαρμόζεται, κατ’ανάγκην, στην συγκυρία. Είναι διαφορετικός στις ομαλές περιστάσεις και πολύ διαφορετικός όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη. Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες. Η απόφαση για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή μας πορεία ήταν απόφαση – το πιστεύω ιδίως αυτή την στιγμή – της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο Δημοψήφισμα που έγινε τότε το τμήμα του Ελληνικού Λαού που είπε ‘ΟΧΙ’, ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Αυτό αποδείχθηκε στην πορεία. Και θέλω εδώ να αναγνωρίσω σε όλους εκείνους που εκείνη την εποχή συνέβαλαν, σε όλες τις Πολιτικές Δυνάμεις, αυτό που τους αναλογεί.

Τι αποδείχθηκε στην πορεία; Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ήταν όχι στα μνημόνια και τη λιτότητα για να πλουτίζουν οι Γερμανοί κερδίζοντας 3 δις μόνο από τα επιτόκια.

Ο κ. Παυλόπουλος ξέρει πολύ καλά ότι όπως εξελίχθηκε τότε η κατάσταση, το ΟΧΙ του 62% ήταν ένα καθαρό ατόφιο ΟΧΙ απέναντι σε Ευρωπαίους, Καραμανλήδες και λοιπά πολιτικά φαντάσματα που βγήκαν να στηρίξουν το ΝΑΙ, λιτότητες και μνημόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο λαός ήταν έτοιμος, άλλοι δεν είχαν το ανάστημα.

Στο Πανεπιστήμιο που δίδασκε, τι έλεγε στους φοιτητές του για την στρεψοδικία;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail