Η Ρωσία διπλασιάζει την εξαγωγή χρυσού και γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο

© Serguei Fomine / Global Look Press
Freepen.gr - Οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού σχεδιάζουν σχεδόν να διπλασιάσουν την παραγωγή. Η αύξηση αυτή θα μπορούσε να καταστήσει τη Ρωσία το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο.

Η χώρα είναι σήμερα  τρίτη στην παραγωγή μετά την Αυστραλία και την Κίνα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σε λιγότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με τον Μιχαήλ Λεσκόφ, αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο στο Ινστιτούτο Γεωτεχνικής με έδρα τη Μόσχα, όπως ανέφερε το Vedomosti.

Το 2017, η Ρωσία εξήγαγε 8,8 εκατομμύρια ουγγιές, αντιπροσωπεύοντας το 8,3% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής εταιρείας συμβούλων Metals Focus, όπως αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι πρόσφατα ανακαλυφθείσες καταθέσεις χρυσού θα επιτρέψουν στους ανθρακωρύχους να αυξήσουν την εξόρυξη κατά το ήμισυ σε επτά χρόνια. Μέχρι το 2030, η εξόρυξη αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ουγγιές που σημαίνει διπλασιασμό της παραγωγής.

Νωρίτερα φέτος, η κρατική εξερευνητική εταιρεία Rosgeo ανέφερε ότι βρέθηκε στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν μια νέα ανακάλυψη, η οποία αφορούσε περίπου 900 τόνους αργύρου και χρυσού. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, υπάρχουν περίπου 87 τόνοι χρυσού στην περιοχή. Οι αποθέσεις αργύρου, εν τω μεταξύ, υπολογίζονται σε 787 τόνους.

Η ρωσική βιομηχανία εξόρυξης χρυσού σχεδόν διπλασίασε τον όγκο της εξόρυξης τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι παραγωγοί της χώρας εξήγαγαν 2,189 τόνους χρυσού τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση Παραγωγών Χρυσού.

* με πληροφορίες από RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail