Διάγγελμα Ιβανόφ: Δεν υπογράφω καμία συμφωνία - Είναι...ταπεινωτική για εμάς!

Φωτογραφία αρχείου Reuters
Freepen.gr - Σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ έκανε λόγο για μια ταπεινωτική συμφωνία με την Ελλάδα σημειώνοντας πως «παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς». Επίσης ο Ιβανόφ ανέφερε ότι προβλέπεται και αλλαγή του συνταγματικού άρθρου που κάνει λόγο για "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα.

«Η συμφωνία ονόματος είναι μια προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ. Αυτή η συμφωνία είναι απαράδεκτη, δεν θα επιτρέψω τη νομιμοποίηση πολιτικών παράνομων κατασκευών, δηλαδή δεν θα υπογράψω τη συμφωνία ονόματος με την Ελλάδα» ανέφερε ο Ιβανόφ καυτηριάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι η σκοπιανή κυβέρνηση δε συνεννοήθηκε με όλα τα πολιτικά κόμματα.

Μίλησε για «ελληνικά αιτήματα και τελεσίγραφα» και αναρωτήθηκε αν η είσοδος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορούν να προσφερθούν ως άλλοθι για μια επιζήμια συμφωνία που διχάζει την κοινωνία.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία, πως δε θα υποκύψει σε απειλές κι εκβιασμούς σχολιάζοντας ότι «η συμφωνία ποδοπατά την διαθήκη των προγόνων μας για μία και αδιαίρετη Μακεδονία και διαγράφει την 27χρονη πορεία μας»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail