Τα βρήκαν Ρωσία-Ισραήλ για τη Συρία - Το "κλειδί" του Λαβρόφ

Freepen.gr - Ο Ρώσος Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζγια, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ισραήλ σχετικά με την απομάκρυνση των ιρανικών δυνάμεων από τα σύνορα Συρίας-Ισραήλ.

"Δεν μπορώ να απαντήσω αν η συμφωνία εφαρμόζεται ήδη επί τόπου, αλλά οι πλευρές που εμπλέκονται στη διαδικασία ικανοποιούνται. Αν δεν έχει συμβεί ακόμη στο έδαφος, θα συμβεί στο εγγύς μέλλον", ανέφερε, σύμφωνα με τον Yediot Aharonot.

Ο Νεμπένζγια δεν μπόρεσε να διευκρινίσει αν η συμφωνία έγινε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Avigdor Lieberman στη Μόσχα.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο ρΡώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θέλει όλες οι ξένες δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη Συρία.

"Φυσικά, η απόσυρση όλων των μη Συριακών δυνάμεων πρέπει να διεξαχθεί σε αμοιβαία βάση, αυτό θα πρέπει να είναι ένας δρόμος δύο δρόμων", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι συριακές και ιρανικές κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμη σχολιάσει αυτήν την τελευταία συμφωνία.

Πάντως η δήλωση του Σερκέι Λαβρόφ αποτελεί ένα κλειδί. Οι φιλο-ιρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί αμοιβαίων αποχωρήσεων ώστε στο τέλος να απομείνει μόνο ο συριακός στρατός.

Σύμφωνα βέβαια με δημοσίευμα της debka analysis χιλιάδες άνδρες της Χεζμπολάχ βρίσκονται στο Γκολάν. Η διαφορά είναι ότι άλλαξαν στολή φορώντας αυτή του στρατού!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail