Δεν σταματούσε να αποκαλεί τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία" ο Κοτζιάς στη ρωσική "Ιζβέστια" κι ας μην έχει ψηφιστεί τίποτε

Δεν σταματούσε να αποκαλεί τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία" ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη ρωσική "Ιζβέστια" κι ας μην έχει ψηφιστεί η συμφωνία, σε σχετική συνέντευξη. Στο κείμενο υπάρχουν τέσσερις αναφορές.

Συγκεκριμένα σε ερώτημα τί θα κάνει η Ελλάδα εάν ο λαός της γειτονικής χώρας στο δημοψήφισμα δεν υποστηρίξει τη συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Αθήνας και των Σκοπίων, απήντησε:

«Καταρχάς ελπίζω ότι θα πει ναι γιατί είναι μια καλή συμφωνία και ισορροπημένη. Είναι μια συμφωνία win-win, και για τις δυο πλευρές. Νομίζω ότι το δημοψήφισμα είναι ένα κομμάτι της επικύρωσης της συμφωνίας σύμφωνα με τις αποφάσεις της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας. Πρέπει να κερδηθεί το δημοψήφισμα για να είναι επικυρωμένη. Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι επιλογή αυτού του κράτους. Εμείς απλώς δεν θα τους εμποδίσουμε και θα βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της. Να ξέρετε ότι η λύση αυτού του προβλήματος εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει τυπικά 25 χρόνια, στην πραγματικότητα 75 χρόνια. Και συνηθίζω να λέω το εξής: η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή ή κάτω από μια φυλακή».





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail