Οι νοτιο-Σλάβοι Αλβανίας είναι αντίθετοι στην αλλαγή του ονόματος

Ο Σύλλογος των νοτιο-Σλάβων Αλβανίας «Ίλιντεν» καθώς και το παράρτημα του στο Γκόλο Μπάρντο, «καταδικάζουν τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ‘Μακεδονία’ για την αλλαγή του ονόματος του κράτους και της μακεδονικής ταυτότητας του μακεδονικού έθνους!».

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr
Σύμφωνα με το σύλλογο:

«Μόνιμη ανησυχία της ‘μακεδονικής’ εθνικής μειονότητας στην Αλβανία είναι η προώθηση της θέσης της και των δικαιωμάτων των ‘Μακεδόνων’. Οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα του κράτους της ‘Μακεδονίας’ και την ταυτότητα του ‘μακεδονικού’ έθνους θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητα των ‘Μακεδόνων’ σε όλον τον κόσμο, στη γειτονική ‘Μακεδονία’ και στην Αλβανία!», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει με το αίτημα να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και να μην υπογραφεί συμφωνία που θα αλλάζει το συνταγματικό όνομα του κράτους.

(Македонско Друштво "Илинден" – Тирана)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...