Τουρκία: Έρχονται “θύελλες” στο Αιγαίο! Κατασκευάζουν την Ελλάδα ως εχθρό - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, από το πανεπιστήμιο Καντίρ Χας της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται πως η τουρκική πολιτική σκηνή κατασκευάζει τον “εχθρό” που ακούει στο όνομα “Ελλάδα”.

Ανεξάρτητα από τα λιγοστά ευρήματα που είδαν το φως της ελληνικής δημοσιότητας και αφορούσαν κυρίως το ποια χώρα αισθάνονται ως εχθρό οι Τούρκοι και τη θέση της Ελλάδας μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών αυτών, υπάρχουν πολύ σημαντικά ευρήματα τα οποία προμηνύουν “θύελλες” στο Αιγαίο.

Όπως φαίνεται από την συγκεκριμένη καρτέλλα που αποδέσμευσε το κέντρο τουρκικών σπουδών του πανεπιστημίου Καντίρ Χας, υπάρχει μια σημαντική αύξηση των Τούρκων που πιστεύουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήαμτα με την Ελλάδα.

Ενώ το 2017 το ποσοστό ήταν 53,7%, φέτος το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε στο 67%. Μόνο το 1/3 της τουρκικής κοινής γνώμης απαντά αρνητικά στο ερώτημα, γεγονός που σημαίνει ότι δυο στους τρεις Τούρκους σήμερα πιστεύουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Ελλάδα.

Στην δεξιά στήλη του γραφήματος, εμφανίζεται η άποψη της κοινής γνώμης σχετικά με το ποιο είναι το πλέον σημαντικό πρόβλημα με την Ελλάδα.

Κι ενώ μέχρι πέρυσι η τουρκική κοινή γνώμη απαντούσε σταθερά “το Κυπριακό”, φέτος οι απαντήσεις τους θα πρέπει να μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Ως πρώτο “αγκάθι” στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις ιεραρχούν την στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Μάλιστα, μιλάμε για σχεδόν τριπλασιασμό των ατόμων που πιστεύουν ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα με την Ελλάδα, σε σχέση με τα περασμένη χρόνια.

Διαβάστε όλα τα ευρήματα και πώς ερμηνεύονται στο Armyvoice.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...