Δε μας φταίνε οι ξένοι όταν ψηφίζουμε αδύναμους ή προδότες

SimonaR - pixabay
H αμερικανική Γερουσία μπλόκαρε την πώληση F-35 στην Τουρκία στη διαδικασία εξιδικευσης του προϋπολογισμού του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ. Το ποσοστό της ψηφοφορίας ήταν 85-10. 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Τρόποι επηρεασμού της εξωτερικής πολιτικής των μεγάλων υπάρχουν. Δεν ξεχνάμε ότι το 1975 επιβλήθηκε εμπάργκο όπλvν στην Τουρκία από τις ΗΠΑ μετά την εισβολή στην Κύπρο. Εκείνο το εμπάργκο απέτυχε γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα απολύτως για να το εκμεταλλευτεί.

Όταν σε κυβερνάνe ιδεοληπτικοί, αδύναμοι και καρεκλοκένταυροι που βάζουν την εξουσία πάνω από τη χώρα δεν σου φταίνe οι ξένοι. Aυτοί το συμφέρον τους κοιτούν, εσύ πρέπει να ψηφίσεις κάποια στιγμή κάποιον που θα υπερασπιστεί το συλλογικό συμφέρον. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί και το ατομικό.

Ο Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη, Τζόρτζ Χόρτον από το 1922 ειχε πει ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα θυσίαζαν τη χώρα για να παραμείνει το κόμμα λίγες εδομάδες παραπάνω στην εξουσία. Εμείς να δω πότε θα το καταλάβουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail