«Οι ΗΠΑ μπορεί να επιχειρήσουν επίθεση στην Παλμύρα - Έχει στρατηγική σημασία»

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ μπορεί να χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές στην Αλ Τανφ για να επιχειρήσουν να καταλάβουν την αρχαία πόλη της Παλμύρα από το Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) σε μια προσπάθεια να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Συρία, δήλωσε στην αραβική έκδοση του Sputnik ο στρατηγός ε.α. Μοχάμεντ Αμπάς.

"Οι ΗΠΑ εργάζονται για να συνεχίσουν τον πόλεμο στη Συρία. Είναι πολύ πιθανό η Παλμύρα να γίνει και πάλι ο στόχος για μια επίθεση. Επειδή η κατάληψη της Παλμύρας θα ταρακουνούσε την σταθερότητα και την ασφάλεια που παρέσχε εκεί η συριακή κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια", δήλωσε ο Αμπάς.

Ο Αμπάς υποστηρίζει πως αυτές οι ένοπλες ομάδες συνεργάζονται κρυφά με την αμερικανική στρατιωτική εταιρεία Blackwater:

"Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν διάφορες ένοπλες ομάδες που εφαρμόζουν τα σχέδιά τους στην περιοχή. Όλα αυτά συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την αμερικανική στρατιωτική εταιρεία Blackwater και αντιπροσωπεύουν τον «εναλλακτικό συριακό στρατό»", πρόσθεσε ο Αμπάς.

Οι ΗΠΑ ελέγχουν επί του παρόντος μια μεγάλη έκταση γης στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Homs όπου είχαν αρχικό σκοπό να εμποδίσουν τους Σύριους να ενωθούν με τους Ιρανικούς, ωστόσο χάρη σε έναν έξυπνο ελιγμό του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, με έναν αντιπερισπασμό, ο στρατός και παραστρατιωτικές ομάδες παρέκαψαν τους Αμερικάνους και έφτασαν στα σύνορα με το Ιράκ ενώ διασφάλισαν τη μετέπειτα επιτυχή απελευθέρωση της Αλ Μπουκαμάλ.

* photo: andrelambo - pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail