Ένα ακόμη βήμα για την ένωση Αλβανίας και Κοσόβου - Ποια ψηφίσματα θα εφαρμόσουν τα Τίρανα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Γκραμόζ Ρούτσι συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, με επικεφαλής την Άιντα Ντεργκούτι.


Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Ρούτσι για τα δύο ψηφίσματα που εγκρίθηκανα από τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, για την κατάργηση της περιαγωγής μεταξύ των δύο χωρών και την κατάργηση των ελέγχων εισόδου/εξόδου των πολιτών από τους μεθοριακούς σταθμούς.

Ο πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι συμφωνεί με τις προτάσεις της αντιπροσωπείας του Κοσσυφοπεδίου, που εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο.

«Είναι καθήκον των συνελεύσεων των δύο χωρών να διευκολύνουν την ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, για την υποστήριξη των συμφερόντων των πολιτών. Και οι δύο πλευρές έχουν μια σαφή και πλήρη πολιτική βούληση. Τα ψηφίσματα αυτά είναι ένα θετικό βήμα, αλλά οι τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής τους από τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς των δύο χωρών πρέπει να εξετασθούν προσεκτικά», δήλωσε ο Ρούτσι.


(Στοιχεία από illyriapress.com)

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...