Πανωλεθρίαμβος - Μακεδονία που δεν έχει σχέση με την αρχαία, Μακεδόνες που είναι Σλάβοι και μακεδονικά που είναι σλάβικα

Freepen.gr - Κι ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή του γνωστού τηλεφωνήματος του Ζόραν Ζάεφ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να δούμε αν δε δεχθεί όσα του χαρίζουμε ή αν είναι άπληστος και τα θέλει όλα, τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση τα έξι σημεία της συμφωνίας:

1. Επιλέχθηκε το όνομα Βόρεια Μακεδονία και απομένει να διευκρινιστεί αν θα γράφεται στα σλάβικα, στα αγγλικά ή και στα δύο, δηλαδή Severna Makedonija / Republic of North Macedonia.

2. Αποφασίστηκε ότι η γλώσσα της χώρας θα είναι τα «μακεδονικά» («Macedonian language») αλλά θα υπάρχουν αναφορές ότι δεν σχετίζεται με την αρχαία μακεδονική διάλεκτο κι ότι είναι σλαβικής προέλευσης.

3. Η εθνότητα θα είναι η «μακεδονική», δηλαδή οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας θα λέγονται «μακεδόνες πολίτες» (/citizen of the Republic of North Macedonia). Εδώ θα υπάρχει αναφορά ότι ο λαός αυτός δεν σχετίζεται με τους αρχαίους Μακεδόνες.

4. Θα υπάρχουν ρητές αναφορές για την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων και για την απαλειφή αλυτρωτικών σημείων. Π.χ. δεν υπάρχει πλέον η πρόταση «προστασία μακεδονικών μειονοτήτων» έξω από τα σύνορα της χώρας.

5. Θα υπάρχουν χρονοδιαγράμματα σχετικά με τη διαδικασία που θα απαιτηθεί για αλλαγές π.χ. στα εμπορικά κι όχι μόνο σήματα. Δεν είναι γνωστό αν θα είναι η σύντμηση SMK ή δεν θα υπάρχει ο S (Severna).

6. Θα υπάρχει η ρητή αναφορά στο erga omnes ώστε να αποφευχθεί η διπλή ονομασία. Ταυτότητες, διαβατήρια κι άλλα επίσημα έγγραφα στα Σκόπια θα έχουν το νέο όνομα.

> Αφού γλώσσα της χώρας είναι τα...μακεδονικά σλαβικής προέλευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία μακεδονική διάλεκτο, τότε γιατί να λέγονται μακεδονικά;

> Αφού δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, γιατί να προσδιορίζονται ως τέτοιοι;

> Κι εφόσον λαός και γλώσσα δεν έχουν καμία σχέση, τότε ούτε κι η χώρα σχετίζεται με την αρχαία Μακεδονία

> Είναι προφανές ότι κανένα Σύνταγμα δε θα αλλάξει 

Ένας ξεκάθαρος παρανοϊκός πανωλεθρίαμβος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail