Καταιγιστική επίθεση στη νοτιοδυτική Συρία - Μόσχα και Δαμασκός αγνόησαν τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εισήλθαν στη μάχη στη νοτιοδυτική Συρία, χθες, παρά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ενώ συνεχίζουν τις επιθέσεις και σήμερα, Κυριακή.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην Ιζρά του αραβικού almasdarnews, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περισσότερες πάνω από 20 αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη βορειοανατολική Νταράα.

Η πηγή δήλωσε στον Al-Masdar ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στις πόλεις Masikah, Aeeb και Busra Al-Harir.

Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν επανειλημμένα τις τζιχάντιστες άμυνες κοντά στη στρατηγική πόλη Busra Al-Harir, η οποία βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά της Ιζρά.

Αυτή η επίθεση από τις Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις έρχεται μόλις 48 ώρες αφότου το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση τόσο στη ρωσική όσο και τη συριακή κυβέρνηση για την κλιμάκωση της επίθεσής τους στη νοτιοδυτική Συρία.

Ο συριακός στρατός έχει πραγματοποιήσει ήδη κάποιες προόδους στη βόρεια Νταράα και οι τρομοκράτες της Hay'at Tahrir Al-Sham συνεχίζουν να υποχωρούν περαιτέρω νότια.

Ο πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του στρατηγικού Nassib Crossing, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το βασικό πέρασμα μεταξύ του Αμάν και της Δαμασκού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail