Στα Σκόπια εμφανίσθηκαν αφίσες για "προδοσία" Ζάεφ

Ο Ζάεφ θέλει να αλλάξει το όνομα για να ικανοποιήσει την Ελλάδα. Προδοσία! Τέλος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα!, γράφει η αφίσα


Αφίσες που καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ για προδοσία έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους των πρωτεύουσας, λίγο πριν την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτήματα προέκυψαν από την εμφάνισή τους για το ποιος ελέγχει τα μηνύματα που εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους, ενώ δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας.

Ίσως, είναι η πρώτη φορά στη χώρα που εμφανίσθηκαν διαφημιστικές αφίσες που προσβάλλουν άμεσα τον πρωθυπουργό της χώρας. Σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την πρωτεύουσα υπάρχει η φωτογραφία των δύο πρωθυπουργών Ζάεφ και Τσίπρα και με έντονα γράμματα αναγράφεται η λέξη ‘Προδοσία’.

Υπεύθυνος και χρηματοδότης της διαφημιστικής εξόρμησης φέρεται το «Διεθνές Κίνημα των Μακεδόνων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που είναι εγγεγραμμένο και εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά.

Παρόμοιου περιεχομένου αφίσες είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν για να αποτρέψουν την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

«Ρωτήσαμε τις αρχές της πόλης, εάν μπορεί ο καθένας να διαφημίσει τις θέσεις του με αυτόν τον τρόπο στην πρωτεύουσα», σημειώνει το σλαβικό «Κανάλ 5».

Ο εκπρόσωπος Βαλιόν Σαλίχου, απάντησε στο τηλέφωνο ότι τα συμβούλια των σπιτιών είναι αυτά που αποφασίζουν ποιος θα λάβει τον διαφημιστικό χώρο των κτηρίων που διαχειρίζονται.
Αυτό εγείρει το ερώτημα ποιος και αν ελέγχει τις επιγραφές και τις αφίσες που εμφανίζοντγαι σε κτήρια και δρόμους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών λένε ότι θα ελέγξουν να δουν τι συμβαίνει και θα ενημερώσουν.
Πάντως, οι αφίσες που εμφανίσθηκαν στα Σκόπια έδειξαν ελκυστικές στους πολίτες, όσον αφορά για τη διαμαρτυρία που έχει προγραμματισθεί στις 23 Ιουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η αλλαγή της ονομασίας, πριν να είναι πολύ αργά.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...