Παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος - Ο Πούτιν υπέγραψε το νόμο για την εφαρμογή των αντι-κυρώσεων κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

© Mikhael Klimentyev / Sputnik
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το νόμο ο οποίος προβλέπει την εφαρμογή αντι-κυρώσεων κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους όπως αναφέρει το RT.

Η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί σε κάθε κράτος ή πρόσωπο για «εχθρικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας. Επιτρέπει στις ρωσικές αρχές να περιορίσουν τη διεθνή συνεργασία με ξένα κράτη και να επιβάλουν περιορισμούς εισαγωγών και εξαγωγών μεταξύ άλλων αντιμέτρων. Τα εμπορικά εμπάργκο δεν θα επεκταθούν σε ορισμένα αγαθά που εισάγονται από Ρώσους πολίτες για προσωπική χρήση.

Σε αντίθεση με ορισμένες ανησυχίες που υπήρχαν, τα αντίμετρα δεν ισχύουν για εισαγόμενα βασικά είδη, για τα οποία δεν παράγονται αντίστοιχα προϊόντα στη Ρωσία ή σε άλλες χώρες.

Το νομοσχέδιο που αποσκοπούσε στην υπεράσπιση των "οικονομικών συμφερόντων και της ασφάλειας" συντάχθηκε από τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin στα μέσα Απριλίου κι ενώ εγκρίθηκε από τους Ρώσους βουλευτές στα τέλη Μαΐου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail