Αλβανία: Αμερικανική εταιρεία ανακάλυψε τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η αμερικανική εταιρεία Shell κατάφερε να ανακαλύψει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλβανία. Την είδηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς τα ΜΜΕ.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Μάλιστα, σήμερα μετά τη συνάντηση της κυβέρνησης στο Δυρράχιο, ο επικεφαλής της, Ράμα, δήλωσε ότι απομένει η επιβεβαίωση για αυτήν την ανακάλυψη που θα αποτελούσε μια «έκτακτη προοπτική για την αλβανική οικονομία».

«Μια άλλη σημαντική απόφαση είναι η έγκριση για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στο «Block 4» από τη μεγάλη εταιρεία Shell, δεδομένου ότι περιμένουμε το φθινόπωρο την επιβεβαίωση μεγάλης ποσότητας αερίου και λιγότερου πετρελαίου, που θα ήταν μια εξαιρετική προοπτική για την οικονομία της χώρας για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αλλά, ποιοι είναι οι τυχεροί που θα μετατραπούν σε εκατομμυριούχους μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων υψηλής ποιότητας στη χώρα;

Πρόκειται για την περιοχή του Σπίραγκ (Shpirag) στο Μπεράτ (Berat). Συγκεκριμένα τα φρεάτια Shpirag-1 και Shpirag-2 βρίσκονται κοντά στα χωριά Μόλιστ και Μπρεστάν του Μπεράτ.

Η Shell ανακοίνωσε ότι στο Shipragu-2 έγιναν νέες ανακαλύψεις πριν από περίπου 4 μήνες όπου προβλέπεται να επενδυθούν 72 εκατομμύρια δολάρια για τη γεώτρηση του νέου φρεατίου Shpirag-4, το οποίο θα είναι βαθύτερο στο έδαφος.

Εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν σε αυτόν τον τομέα για την κατασκευή υποδομών, ενώ οι κάτοικοι φαίνεται ότι έχουν πιάσει ‘μπίνγκο’ με αυτήν την μεγάλη ανακάλυψη καθώς θα επωφεληθούν από τη μίσθωση της γης, αλλά και από τις επενδύσεις και την απασχόληση που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Επίσης, ο αμερικανικός γίγαντας Shell έχει υπογράψει συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση για έρευνα στο Block 4 που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Ελλάδα.

( Στοιχεία από shqiptarja.com)

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...