Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία φρενάρουν και την απειλή των Αλβανών που είναι προ των πυλών

Ένας διάχυτος φόβος πλανάται. Άντε και συμφωνούμε για το όνομα, την επομένη μέρα τι γίνεται;
Η Οργή και η Κόπωση ενός περήφανου λαού είναι άσχημο ιστορικό- κοινωνικό προηγούμενο για την επόμενη ημέρα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η αλληλοδιάψευση είναι καλό σημείο. Φοβούνται τα συλλαλητήρια για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ.
Από ώρα σε ώρα ανατρέπεται η επικαιρότητα και εν όψει των προγραμματισμένων συλλαλητηρίων για την φιλτάτη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στις Ελληνικές επαρχιακές Πόλεις.
Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα φώναξαν ήδη με λεβεντιά και κοσμιότητα, ετοιμάζεται και η Ελληνική ενδοχώρα να τους ξεκουφάνει με τον ίδιο τρόπο .

Να γιατί
« Παρασκήνιο: Γιατί «πάγωσε» η συμφωνία με τα Σκόπια -Πού είπε «όχι» ο Τσίπρας
Ανατροπή: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια.
Τα Σκόπια «μαλώνουν» την Αθήνα για την εμπλοκή: Οχι στη φημολογία, χρειάζεται πολιτική υπευθυνότητα για λύση»
http://www.iefimerida.gr/ 1 Ιουνίου 2018

« Διαψεύδει τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί απομάκρυνσης από το ενδεχόμενο συμφωνίας στο ονοματολογικό, πηγές της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.
Όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ επιμένει στη σκληρή γραμμή της άρνησης του «erga omnes» και ενώ το κλίμα στη γειτονική χώρα παραμένει τεταμένο, με την αντιπολίτευση να διοργανώνει συλλαλητήρια, για αύριο, Σάββατο.
«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες» σχολίασαν πηγές από το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες.» https://www.pentapostagma.gr/1 Ιουνίου 2018
Άραγε αν δεν γινόταν τα παλαιά και τα νέα συλλαλητήρια για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας θα είχαμε τόσες ανατροπές και εκπλήξεις ή θα είχαμε έτοιμο σερβιρισμένο το φαγητό στο μενού των διεθνών αντίχριστων δυνάμεων που βάλλουν εναντίον της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Ελλάδα;

Και όταν λέμε ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Ελλάδα ( αυτή που υπάρχει μυστικά σε καρδίες παλλόμενες και όχι κρύες) εννοούμε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Αποστόλου Παύλου και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με το Αγιοτόκο Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του.
Και στο τέλος θα σερβιριστεί χαλβάς φαρσάλων;
Γράφαμε από τον Ιανουάριο του 2018
Ενώ η  Ορθοδοξότατη Μακεδονία ωδινάται κάποιοι  ομολογούν την Ελληνικότατη της στους δρόμους και στα συλλαλητήρια ως γνήσιοι απόγονοι μακεδονομάχων και άλλοι την διαπραγματεύονται με ήξεις –αφίξεις.

Άραγε κατανοούν τι γίνεται στα παρασκήνια και τι δρομολογείται μετά την διευθέτηση του σκοπιανού;

Τα ΝΕΑ από την Ρωσία

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018
« Το Ρωσικό ΥΠΕΞ για φιλοδοξίες περί Μεγάλης Αλβανίας» 
« Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του στιγματίζει τις συνεχείς επεμβάσεις της Αλβανίας, δια της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, στο πολιτικό σκηνικό του σκοπιανού κράτους και επισημαίνει  τον κίνδυνο ξεσπάσματος  εθνοτικών συγκρούσεων που  θα επεκταθούν στα Βαλκάνια.
Στο ρωσικό κείμενο τονίζεται  ότι οι παρεμβάσεις του Αλβανού  πρωθυπουργού, Έντι Ράμα με την περιβόητη Πλατφόρμα των Τιράνων, στο σχεδιασμό της οποίας βοήθησε, έχουν ως σκοπό τη διάβρωση των συνταγματικών  θεμελίων του «(Ψευδο)μακεδονικού» κράτους και της συμφωνίας- πλαισίου της Οχρίδας, η οποία διάβρωση  θα προκαλέσει νέες εθνοτικές συγκρούσεις στα Βαλκάνια.»  The Hellenic Information Team

Τα ΝΕΑ από την Μ. Βρετανία

Βρετανική Έκθεση: «Τα Δυτικά Βαλκάνια πηγή αστάθειας στην Ευρώπη»
12 Ιανουαρίου 2018 
« Οι έξι γειτνιάζουσες χώρες (Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Αλβανία, Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο) αποτελούν μια ‘πηγή αστάθειας στην Ευρώπη, γράφει το σερβικό δημοσίευμα,  επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος εθνικισμός που είναι πιο επικίνδυνος από το ριζοσπαστικό Ισλάμ όπως
αναφέρεται  στην έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης της Βουλής των Λόρδων «Το Ηνωμένο Βασίλειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων».
«Η κατάσταση μετά τον πόλεμο της δεκαετίας του ’90 είναι μια ‘ειρήνη χωρίς συμφιλίωση’. Δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τις αιτίες και τη φύση της βίας που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία αφού όλες οι εθνοτικές ομάδες θεωρούν τους εαυτούς τους ως θύματα και όχι πρωταγωνιστές της βίας.
Ο λόρδος  Πάντι Ασντόουν, (πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος στη Β-Ε) βλέπει τα Δυτικά Βαλκάνια ως μια περιοχή με ‘ημιτελείς πολέμους’.
Τα σύνορα δεν είναι αμετάβλητα
Επισημαίνεται ότι η κληρονομιά του 20ου αιώνα είναι ο εθνικισμός, ο οποίος παρατηρείται σε όλες τις χώρες και σχεδόν κατά κανόνα εγείρεται από πολιτικές ελίτ.
Ο ακραίος εθνικισμός, σύμφωνα με αυτούς, θέτει μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι το ριζοσπαστικό Ισλάμ, η επιρροή του οποίου έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία χρόνια.» 
(Στοιχεία από blic.rs, illyriapress.com)
echedoros-a.gr

τα ΝΕΑ από τον ΟΥΡΑΝΌ 

Αυτά δόθηκαν σε παλαιότερες δεκαετίες , περιγράφουν και ταυτίζονται με τις παραπάνω θέσεις και δίνουν αυτό που έρχεται.

Φεβρουάριο και Απρίλιο του 2017 επικεντρωθήκαμε στον από Βορρά κίνδυνο με βάσει την γεωπολιτική ανάλυση και τις προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ και έρχεται από ψηλά
« αλλάξτε τα σύνορα στην Βαλκανική Χερσόνησο πριν ανοίξουν τα πηγάδια στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΚΥΠΡΟ »

«Οι χαλβάδες των Σκοπίων καταρρέουν» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες , που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων που είναι κάποτε να καταρρεύσει» ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ , Ιερομονάχου Ισαάκ

Όμως ο χαλβάς είναι τόσο μαλακός που όταν τον κόβεις μπορείς να κόψεις και τίποτε που είναι δίπλα του .

Και δίπλα στα Σκόπια είναι η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Το μαχαίρι λοιπόν που θα κόψει τον χαλβά των Φαρσάλων στα Σκόπια πιάνει και ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

Όπως επαληθεύεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για το κρατίδιο των Σκοπίων έτσι αναμένουμε σύντομα και τα κάτωθι ως αναφορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ: 
«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο». (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995)
Η Εγγλέζικη εξωτερική πολιτική μετά το Brexit επανακάμπτει στα Δυτικά Βαλκάνια και παρακολουθεί τα γεγονότα ( βλ αλβανικό αλυτρωτισμό) με μεγάλη προσοχή.

Οι Άγγλοι έχασαν πολύ χρόνο και προσπαθούν να γεμίσουν το κενό που φρόντισε η πονηρή τουρκία να καλύψει.

Τώρα πρέπει να προσέξουμε το δίδυμο Τουρκίας-Αλβανίας που ενεργοποιείται.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο νοννός των Βαλκανίων βλ. Τουρκία  έδινε χρήμα και οδηγίες και απεργαζόταν την επαναχάραξη των συνόρων.

Να γιατί η Αλβανία είναι η πρώτη απειλή στο ευαίσθητο βόρειο τόξο της συνοριογραμμής μας, την στιγμή που η τουρκική αλεπού θέλει να κάνει βουτιές στο ΑΙΓΑΙΟ.

« Η Τουρκία θα εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας» 

Κάποιος κτυπούσε το καμπανάκι για τον εκ Βορρά κίνδυνο από τις αρχές της δεκαετίας του 90, βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Μήπως είχε άδικο;

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».

«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».

«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)

Η Πρώτη Απειλή από τον Βορρά θα μας πάρει ξώφαλτσα;
Και μετά… η σειρά είναι  Ελληνική Κωνσταντινούπολη και Ελεύθερη Κὐπρο

« Προσωπική μαρτυρία που μου μεταφέρθηκε με τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη φίλο του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη με ομολογιακό έργο συγγραφής και ομιλιών πάνω στο θέμα της πλαστογράφησης του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Ήταν Αρχές της δεκαετίας του 90 όταν συναντήθηκα με τον κ. Νίκο όπως τον αποκαλούσα σεβαστικά και οικεία στα πλαίσια μιας συνεργασίας μας σε κάποιο ιστορικό θέμα που αφορούσε τον κοινό τόπο της καταγωγής μας.
Σε αυτήν την συνάντηση ήταν συγκινημένος αλλά και ανήσυχος.
ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ γιατί μου έδειξε το ιδιόχειρο σημείωμα που του έγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και έλεγε «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του 1821, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»

ΑΝΗΣΥΧΟΣ γιατί όπως μου είπε μέχρι να με συναντήσει τον παρακολουθούσαν δύο άγνωστοι άνδρες, πιθανολογώντας ότι ανήκαν σε γνωστή πρεσβεία .

Σε αυτήν την συνάντηση μου εκμυστηρεύθηκε ότι από συζήτηση που είχε με τον ΑΓΙΟ του εντυπώθηκαν δυο πράγματα.
«μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει και το Βορειοηπειρωτικό»
«οι Έλληνες πρέπει να είναι προσεκτικοί και ενωμένοι όταν θα αρχίσει η νέα μοιρασιά.. γιατί παιδάκι μου , όπως του είπε θα καραδοκεί και ο τούρκος να πάρει μέρη δικά μας »


Αδελφοί δεν είμαι δάσκαλος γιατί κάθε μέρα κάθομαι στο μαθητικό θρανίο και ξαναμαθαίνω από τα καθημερινά τεκταινόμενα…
ΑΛΛΑ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Ελληνική για να γίνει σε λίγο διάδρομος πνευματικής κοινωνίας με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κωνσταντινούπολη.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τους γείτονες σκοπιανούς , μάλλον να ωφελήσουμε και να ωφεληθούμε. 

Ας μαζευτούν ηρωικές καρδιές με σωφροσύνη και σύνεση αλλά και με λογική ιστορίας.

Το χρωστάμε στην Εκκλησία και την Πατρίδα να μείνουμε  ζωντανοί.

¨Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .¨

Οι φωνές πρέπει να γίνουν κραυγές.
Πρέπει να γίνουμε Εθνικό Μελίσσι για να φτιάξουμε Κερί Προσευχής για την Σωτηρία της Πατρίδος
¨Όταν η αγάπη και το καθήκον είναι ένα, τότε είναι ευλογημένα. 
¨Ο Έλληνας δεν είναι ο ηττημένος της ζωής.¨ 


Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail