Αυτά που κατάλαβα κι αυτό που δεν κατάλαβα με τον Μπαρμπαρούση

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, βουλευτής μέχρι πριν λίγες ώρες της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε από το πουθενά και εξυπηρέτησε με τα όσα είπε, όσο μπορούσε καλύτερα τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγο πριν την ψήφιση της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό.

Του Στρατή Μαζίδη

Βέβαια δε βαδίζουμε στα σύννεφα. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμούσε να περάσει η συμφωνία, θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο. Προφανώς όμως έχει λερωμένη τη φωλιά της από το παρελθόν. Ωστόσο η βολική τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση που προκάλεσε τις "δημοκρατικές" ευαισθησίες εκείνων που αγνοούν δημοψηφίσματα, λαϊκές βουλήσεις και συντάγματα, έδωσε το καλύτερο άλλοθι για να δηλώσουν κάποιοι ότι θα απέχουν από τη διαδικασία (ΚΚΕ) και την ψηφοφορία (Ποτάμι, Παπακώστα) και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ιδίως οι δεύτεροι να μη δείξουν ότι πρώτα υπερασπίζονται την καρέκλα και μετά τη Μακεδονία.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα βολικό κόμμα στο σύστημα. Όταν πάλι πάει να ανέβει, τότε κάτι γίνεται για να μη χαθεί ο έλεγχος. Ξεπερνάει το 10%; Σκοτώνεται ένας άνθρωπος και αρχίζουν οι συλλήψεις για μια δίκη που θα ζήλευε κι ο σεναριογράφος της καλύτερης σαπουνόπερας. Πάει πάλι να κουνηθεί ανοδικά; Βγαίνει ένας Μιχαλολιάκος από το πουθενά και πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 θυμάται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα.

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε το σύστημα να την εφεύρει και να την έχει στο 7%.



Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί διεγράφη από την Κ.Ο. του κόμματός του ο βουλευτής. Αν προσέξετε στο τέλος του επίμαχου βίντεο μάλλον επιδοκιμάζεται από τους υπόλοιπους συναδέρφους του στο Λαϊκό Σύνδεσμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail