Η Ρωσία ανακοίνωσε (για ακόμη μια φορά) ότι απέσυρε προσωπικό κι εξοπλισμό από τη Συρία ενώ στέλνει γεμάτες καραβιές στην Ταρσό

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού από τη Συρία. Σύμφωνα με τη δήλωση τουλάχιστον 1.140 στρατιώτες, 13 ελικόπτερα και 14 μαχητικά αεροσκάφη αποσύρθηκαν από τη Συρία τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή η κίνηση του ρωσικού στρατού έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την απελευθέρωση από το Συριακό Στρατό της ανατολικής Καλαμούν, της ανατολικής Γκούτα, της εκκαθάρισης της ερήμου της Μπαντίγια και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση στη Νταράα.

Νωρίτερα σήμερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέσυρε δύο ελικοπτέρων Ka-52 Alligator από τη Συρία.

Η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλη στρατιωτική παρουσία στη Συρία. Ωστόσο, αυτή η πρόσφατη απόσυρση είναι πιθανόν να οφείλεται στη μείωση των συγκρούσεων σε όλη τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα ανακοινώνει ότι αποσύρει σημαντική δύναμη από τη Συρία, η οποία κάθε φορά με κάποιο τρόπο σταδιακά και αθόρυβα επέστρεφε ισχυρότερη.

Ταυτόχρονα οι αποστολές εξοπλισμού δια θαλάσσης συνεχίζονται...


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail