Πρωτοποριακή κίνηση από ομάδα πολιτών στην Αγία Παρασκευή - Έτρεξαν μεγάλη έρευνα για τον αθλητισμό και τις υποδομές

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες της Αγίας Παρασκευής την εκδήλωση παρουσίασης της έρευνας για τον Αθλητισμό, που πραγματοποίησε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε» το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου 2018, στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης.

Η εκδήλωση ήταν το αποκορύφωμα της δράσης «Μιλάμε με τους πολίτες για τον Αθλητισμό», η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 13 Μαΐου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο πλαίσιο της οποίας μέλη του «Αλλάζουμε» γύρισαν τις γειτονιές και τα σημεία αθλητικής δραστηριότητας στην Αγία Παρασκευή, ζητώντας από τους πολίτες να συμπληρώσουν ειδικό ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Για πάνω από 2 ώρες τα στελέχη της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής ανέλυσαν τα ευρήματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 429 πολίτες, καθώς και τις προτάσεις που προέκυψαν από τα θεματικά εργαστήρια ιδεών, με τη βοήθεια των τριών σχολιαστών της βραδιάς, του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, δημοσιογράφου, Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), πρ. Δημάρχου Πεύκης, του Παναγιώτη Μπαλτόπουλου, Διευθυντή Α' Ορθοπεδικής ΚΑΤ, πρ. Αναπληρωτή Καθηγητή Λειτουργικής Ανατομικής & Αθλητιατρικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Γιάννη Μυλωνάκη, δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής, πρ. Προέδρου Οργανισμού Άθλησης Αγίας Παρασκευής και μέλους της επιτροπής Αθλητισμού & Πολιτισμού της ΚΕΔΕ.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Ελισάβετ Πετσατώδη, αρχιτέκτονας μηχανικός και πρώην αντιδήμαρχος, την έρευνα ανέλυσε ο καθηγητής marketing Γιάννης Λαβδιώτης, ενώ τα συμπεράσματα των εργαστηρίων ιδεών παρουσίασαν ο Βασίλης Κάκκος, διδάκτωρ φυσικής αγωγής & αθλητισμού, πρώην γενικός διευθυντής ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Λογοθέτης, διευθυντής 7ου Δημοτικού Σχολίου Αγίας Παρασκευής και δημοτικός σύμβουλος, ο Παναγιώτης Οικονομάκος, προϊστάμενος στην Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθήνας και ο Πέτρος Διακογιάννης, υποψήφιος διδάκτωρ στην Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού.
Με αφορμή την κορύφωση της δράσης, ο Γιάννης Μυλωνάκης, εκ μέρους της ομάδας ενεργών πολιτών «ΑλλάΖουμε», δήλωσε: «Αλλάζουμε τον αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή. Για να το πετύχουμε αυτό, ζητήσαμε τη συμμετοχή, τη γνώμη, τις απόψεις των φορέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην πόλη μας, των ειδικών, αλλά και των συμπολιτών μας. Πρώτα τους ακούμε και στη συνέχεια μιλάμε μαζί τους. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τη σχέση μας με τους πολίτες. Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο ρόλος μιας ομάδας ενεργών πολιτών».

Η έρευνα μολονότι αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αρκετών δήμων στην Ελλάδα:
  • Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας, πατώντας εδώ
  • Διαβάστε τις παρουσιάσεις των 4 θεματικών εργαστηρίων ιδεών, πατώντας εδώ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail