«Χτύπα τους εκεί που πονάει» - Η Κίνα προχωρά σε δάσμους για εκατοντάδες αμερικανικά προϊόντα

Freepen.gr - Σε μια προσπάθεια να πλήξει την Ουάσιγκτον στους φυσικούς της πόρους, το Πεκίνο αποκάλυψε έναν κατάλογο αμερικανικών αγαθών που θα επηρεαστούν από τον πρώτο γύρο αντιποίνων με την επιβολή δασμών που θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το RT, η Κίνα θα καθορίσει δασμούς 25% σε 545 αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν γεωργικά προϊόντα, αυτοκίνητα και θαλασσινά, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua News Agency. Η απόφαση για τις υπόλοιπες 114 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, του ιατρικού εξοπλισμού και των προϊόντων της ενεργειακής βιομηχανίας, θα "ανακοινωθεί αργότερα".

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε εισφορές επί των εισαγωγών με στόχο 50 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών από την Κίνα αποσκοπώντας στον περιορισμό των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από το Πεκίνο. Το μέτρο, το οποίο τίθεται σε ισχύ στις 6 Ιουλίου, στοχεύει σε 1.102 ξεχωριστές κατηγορίες προϊόντων, με το πρώτο πακέτο δασμών να εφαρμόζεται σε κινεζικά προϊόντα 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος καταναλωτής αγαθών στον κόσμο, άρχισε να επιβάλλει πρόσθετους φόρους στα αμερικανικά φρούτα, φυστίκια, χοιρινό και κρασί σε αντίποινα με τους δασμούς των αμερικανών προέδρων Donald Trump σε χάλυβα και αλουμίνιο. Τότε, το Πεκίνο επέβαλε φόρους στη σόγια, το καλαμπόκι, το σιτάρι, το ρύζι, το σόργο, το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα καρύδια και τα λαχανικά. Ο νέος κατάλογος καλύπτει περισσότερα γεωργικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά και θαλασσινά.

Η αμερικανική βιομηχανία άνθρακα μπορεί να καταστεί ο κλάδος που θα δεχθεί το επόμενο χτύπημα στο συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

---
photo: WikiImages - pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail