Ρωσία και Τουρκία κοντά σε συμφωνία για τις πόλεις Τζισρ Αλ Σούγκουρ και Τελ Ριφαάτ στη Συρία - Τι προβλέπει το σχέδιο

Freepen.gr - Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν φτάσει σε μια σημαντική συμφωνία για την τύχη των δύο στρατηγικών πόλεων Jisr Al-Shughour στο δυτικό Idlib και Tal Rifa'at στο βόρειο Χαλέπι σύμφωνα με μια πηγή του Al-Masdar News.

Σύμφωνα με την στρατιωτική πηγή, οι Ρώσοι και οι Τούρκοι συμφώνησαν να καταστήσουν τον Tal Rifa'at, την Jisr Al-Shughour και τον κάμπο Al-Ghaab μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που θα επιτηρούν οι δυνάμεις τους.

Η πηγή πρόσθεσε ότι θα είναι παρόμοια με την πρόσφατη συμφωνία για το Manbij, όπου τα αμερικανικά, τα γαλλικά και τα τουρκικά στρατεύματα έχουν την εντολή να περιπολούν και να παρακολουθούν την πόλη.

Ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, θα επιτρέπεται στους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να διεξάγουν εμπορικές δραστηριότητες εντός αυτής της μεγάλης περιοχής.

Ενώ τίποτα δεν είναι επίσημο, η Ρωσία και η Τουρκία διαπραγματεύονται εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με τη μοίρα των Tal Rifa'at και Jisr Al-Shughour.

Η Τουρκία θέλει από την Tal Rifa'at να απομακρυνθούν όλοι οι Κούρδοι μαχητές της YPG και οι Ρώσοι θέλουν η Jisr Al-Shughour να απαλλαγεί από όλους τους ξένους τζιχαντιστέςς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail