Η Κολομβία των Βαλκανίων

Σε ένα υποτίθεται απο τα ασφαλή προάστια της Αθήνας, χθές το πρωι έγινε πραγματική μάχη μεταξύ ενός αρχινονου της νύχτας και 4 πληρωμένων δολοφόνων. Όταν έγιναν οι δολοφονίες Γρίβα και Στεφανάκου μου είχε κάνει εντύπωση που το όνομά του ήταν δυσεύρετο στις ειδήσεις και έπρεπε κάποιος να ψάξει πολύ στο διαδίκτυο για να βρεί το πραγματικό. Αναφερόταν μόνο με 3 παρατσούκλια σχεδόν επικά. Νταίζη, Σαμπρέλας και Καράφλας.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Το εύλογο ερώτημα πως κάποιος που απασχολεί συνέχεια τις αστυνομικές αρχές και μάλιστα όχι χαμηλόβαθμος στις τάξεις των παραβατικών βρισκόταν εκτός φυλακών αν και είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη ενώ το όνομα του αναφερόταν συνεχώς σε κάθε σύλληψη μελών της ομάδας του, έχει την απάντησή του στην άθλια (το άθλια είναι επιεικής χαρακτηρισμός) κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος.

Ενα σύστημα που συλλαμβάνει , ταυτοποιεί και αφήνει ελεύθερους σκληρούς παραβατικούς γιατί δεν έχει που να τους βάλει. Οι ίδιοι και οι ίδιοι θα συλληφθούν αρκετές φορές , πολλές φορές εισαγόμενοι απο άλλες χώρες και θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να κακοποιήσουν μέχρι θανάτου, να σκοτώσουν. Τότε μόνο υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνουν για κάποιο διάστημα μέσα στις φυλακές.

Πολλές φορές μάλιστα συγκροτούν και ομάδες ανάλογα με την εθνικότητά τους

http://www.ant1news.gr/news/Society/article/506743/ayti-einai-i-speira-poy-rimaze-spitia-stin-attiki-foto-


https://www.protothema.gr/greece/article/648872/autoi-einai-i-summoria-ton-38-o-aggloupas-o-sefkis-o-pahus-kai-oi-alloi/

http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/exarthrothike-symmoria-portofoladon-poy-droyse-sto-kentro-tis-athinas-video/

Δεν είναι η υψηλή παραβατικότητα που προέκυψε ξαφνικά. Είναι ένα μείγμα πολιτικής ανικανότητας, κουτοπονηριάς και οικονομικής ένδειας του κράτους.

Ομως για το τελευταίο δεν υπάρχει κανένα άλλοθι, αφού η ασφάλεια των πολιτών είναι απο τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και προστατεύεται απο το Συνταγμα.

Αν δει κάποιος την τελευταία επίσημη στατιστική του 2018 θα βάλει τα γέλια. Για κάθε 100.000 κατοίκους στις ΗΠΑ αντιστοιχούν 655 θέσεις σωφρονισμού, στην Τσεχία 209,στο Λουξεμβούργο 115, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας (!!!) με 93 θέσεις.

https://www.statista.com/statistics/300986/incarceration-rates-in-oecd-countries/

Τι να πρωτοβάλεις εκεί μέσα; Κάθε λίγες μέρες διαβάζουμε για ολόκληρες συμμορίες 50 και πλέον ατόμων που συλλαμβάνονται. Απο αυτούς θα παραμείνουν στις φυλακές ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν ατιμώρητοι σε μια χώρα που μαστίζεται απο τη φτώχεια, την υψηλή φορολογία και την ανεργία;

Θα τους επιμορφώσεις ωστε να μάθουν να κάνουν μια δουλειά αν και όταν προσληφθούν με 100-400 ευρώ το μήνα οταν έχουν μάθει να ζούν με πολλαπλάσια ατιμώρητοι;

Θα τους νουθετήσεις και θα τους πεις οτι να κλέβεις και να σκοτώνεις είναι κακό πράγμα;

Αυτά είναι αστειότητες.

Οι λύσεις είναι απλές και σχετικά ανέξοδες. Διπλάσιες ή και τριπλάσιες θέσεις σωφρονισμού. Αυστηρές ποινές που θα εκτείονται και δε θα επιβάλλονται τυπικά μόνο. Ισόβια απέλαση μετά την έκτιση της ποινής για αλλοδαπούς παραβατικούς και διακρατικές συμφωνίες για έκτιση ποινής στη χώρα προέλευσής των.

Βέβαια δε θα ξαναγίνουμε ποτέ η Ελλάδα που γνωρίζαμε, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά θα σταματήσουμε να είμαστε η Κολομβία των Βαλκανίων.

---
photo: ShonEjai / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail