Αθήνα: Φτιάχτηκε ο πρώτος «λευκός» δρόμος που μειώνει τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού

Λευκός είναι από σήμερα ο πρώτος δρόμος της Αθήνας που δέχτηκε την παρέμβαση μιας καινοτόμου εφαρμογής υλικού CoolSeal.

Από: tilestwra.com

Πρόκειται για τμήμα της οδού Βορέου (από το ύψος της οδού Αθηνάς έως την οδό Αιόλου) στο κέντρο της Αθήνας.

H συγκεκριμένη αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου έχει ως σκοπό να συνεισφέρει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών και την είχαμε δει πρόσφατα να εφαρμόζεται με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στο Λος Άντζελες.

Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποιήσή του.

Κατά την δοκιμαστική εφαρμογή του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε 2 επιπλέον δρόμους. Τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό των νέων αυτών “πράσινων” υποδομών της Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες:


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...