Φανταστείτε να μη δήλωναν και...Μακεδόνες - Τρέχουν οι Σκοπιανοί να πάρουν βουλγαρικό διαβατήριο

Πάνω από 60 χιλιάδες έχουν αποκτήσει βουλγαρικό διαβατήριο από τις αρχές του 2012 έως τα μέσα Ιουνίου του 2018, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr
Σκόπια.

Οι πολίτες της πΓΔΜ είναι οι περισσότεροι που έχουν λάβει διαβατήρια σύμφωνα με την Επιτροπή των Πολιτών.

Ως προς τον τόπο διαμονής τους, 37.133 άτομα προέρχονται από την πΓΔΜ, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο που έχουν αποκτήσει βουλγαρική υπηκοότητα.

26.108 άτομα έχουν αποκτήσει βουλγαρική υπηκοότητα, λόγω του ότι υπήρχε ένας από τους γονείς τους που έχει γεννηθεί στη Βουλγαρία.

Οι απορρίψεις αιτήσεων για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου έφθασαν τις 4.458, και ως αιτιολογία ήταν η μη πλήρωση των όρων ή η έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων για την προέλευσή τους (π.χ. Αλβανοί που επεδίωκαν μέσω βουλγαρικού διαβατηρίου να μεταβούν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης).

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι αιτήσεις για βουλγαρικό διαβατήριο είναι πάρα πολλές, λόγω του ότι η Βουλγαρία είναι μέλος της ΕΕ και λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Σόφια.

Οι αιτούντες από τα Σκόπια, την Ουκρανία, την Αλβανία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα*, βρίσκονται προς το παρόν εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής για την απονομή της βουλγαρικής υπηκοότητας.

*(Στο κείμενο σημειώνεται ότι υπάρχουν αιτήσεις και από την Ελλάδα).

(Στοιχεία από aktuale.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...