Δυστυχώς δεν υπάρχει φως στο τούνελ...


Μια στις δυο επιχειρήσεις από αυτές που ελέγχθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο βρέθηκαν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις. 

Του Κώστα Στούπα  
Από: capital.gr

Τούτο προκύπτει από τα στοιχεία της ίδιας της ΑΑΔΕ καθώς το ποσοστό παραβατικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανήλθε στο 50,2%, ενώ αν εξαιρεθούν οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά, φθάνει το 61%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο αριθμός των επιχειρήσεων με παράβαση κατά το Α΄ τρίμηνο του 2018 ανήλθε σε 2.409 έναντι 1.451 του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 66,01%.

Όταν η παραβατικότητα ξεπερνά το 50% δεν μιλάμε για την φοροδιαφυγή σαν εξαίρεση αλλά την φοροδιαφυγή σαν κανόνα. Εξαίρεση αποτελούν οι λίγοι συνεπείς που είναι θέμα χρόνου να κατεβάσουν ρολά από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των υπολοίπων. Όταν η παραβατικότητα ξεπερνά το 50% κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Η υψηλή παραβατικότητα δεν οφείλεται στο γεγονός πως οι Έλληνες είναι πιο διεφθαρμένοι εκ φύσεως. Εξ ανάγκης αυξάνεται η παραβατικότητα γιατί το ελληνικό κράτος ως κράτος που διοικείται και υπηρετείται από κλέφτες και παράσιτα έχει συμφέρον να ευνοεί τους κλέφτες και τα παράσιτα.

Όταν ταβέρνα συνεπούς επιχειρηματία για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει πρέπει να αποδίδει 110 ευρώ σε φόρους και εισφορές, η ταβέρνα του ασυνεπούς φορολογικά και ασφαλιστικά θα χρεώνει το ίδιο τραπέζι 50 ευρώ, τα οποία όμως θα μένουν στο ταμείο της επιχείρησης.

Η υψηλή φορολογία και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές καθιστούν οποιαδήποτε έντιμη απασχόληση ζημιογόνα και καταστροφική. Αναγκαστικά λοιπόν όσοι θέλουν να επιβιώσουν θα καταφύγουν στην παραοικονομία.

Μην πάτε μακριά όμως... εκτός από κράτος κλεπτών και παρασίτων έχουμε και κράτος ηλιθίων.

Προχθές κυριακάτικη εφημερίδα αποκάλυψε πως τα κυλικεία ενός Υπουργείου δεν διαθέτουν ταμειακές μηχανές και δεν κόβουν αποδείξεις. Τουτέστιν το κράτος που ελέγχει την φορολογική παραβατικότητα των άλλων φοροδιαφεύγει και το ίδιο.

Εδώ και πολλά χρόνια τα τρία κυλικεία του αλλά και το μαγειρείο των Λιμενικών φέρονται να λειτουργούν χωρίς ξεκάθαρο νομικό και φορολογικό πλαίσιο, καθώς δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές, άρα δεν κόβονται και αποδείξεις ενώ υπάρχουν συναλλαγές με πολίτες.

Ο αρμόδιος Υπουργός μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά, μεταξύ άλλων απάντησε "...έτσι τα βρήκαμε, πρόκειται για μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συναλλαγές κλπ” Είπε επίσης πως το γεγονός πως τα κυλικεία του Υπουργείου δεν κόβουν αποδείξεις έχει σαν αποτέλεσμα οι πελάτες να αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές...

Δηλαδή, ο μέσος άνεργος, ημιαπασχολούμενος των 300 ευρώ ή συνταξιούχος των 500 ευρώ που δεν είναι υπάλληλος του Υπουργού οφείλει να πληρώνει διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές προκειμένου ο πολιτικός πελάτης του κ. Υπουργού να εισπράττει το μισθό του αλλά και να εξοικονομεί με φθηνότερες τιμές.

Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με το κράτος των ημετέρων και το παρακράτος των πελατών.

Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα η ΑΑΔΕ θα πήγαινε την επόμενη μέρα στο Υπουργείο και θα σφράγιζε τα κυλικεία. Ο δε αρμόδιος εισαγγελέας θα ζητούσε από τη Βουλή να ορίσει εξεταστική επιτροπή για τον Υπουργό...

Προφανώς η Ελλάδα δεν είναι ευνομούμενη χώρα...

Αν έχει σε κάτι δίκιο ο κ. Υπουργός είναι πως το σύστημα αυτό λειτουργεί έτσι για δεκαετίες. Η χρεοκοπία του 2010 παρά την επιτήρηση και την επιβολή μεταρρυθμίσεων δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα. Μάλιστα μετά το 2015 παρατηρούνται βήματα οπισθοδρόμησης καθώς επικράτησε πολιτικά η "μούργα” του πελατειακού κομματικού κράτους υπό τον μανδύα της ριζοσπαστικής αριστεράς...

Οι ίδιοι που έκλεβαν, διόριζαν και παρασιτούσαν για δεκαετίες άλλαξαν ταμπέλα και συνεχίζουν να ελέγχουν τα πράγματα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει φως στο τούνελ...


* photo: harutmovsisyan / pixabay
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...