Κύριε Μητσοτάκη, υπάρχει τρόπος

Κύριε Μητσοτάκη,

Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε πάρει τις αποφάσεις σας για την εφαρμογή της συμφωνίας Κοτζιά – Δημητρώφ από τη μελλοντική κυβέρνησή σας και απλά θέλετε επικοινωνιακά να φορτώσετε το πολιτικό κόστος στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Λέει λοιπόν το κόμμα σας ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει για κύρωση. Όμως εμείς οι πολίτες δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως, όταν τρέξουν όλες οι συμφωνημένες διαδικασίες στα Σκόπια και όταν το κράτος αυτό έχει εισέλθει στο ΝΑΤΟ και έχει αρχίσει τις ενταξιακές διαδικασίες στην ΕΕ, θα απομονωθούμε διεθνώς αν τολμήσουμε να αθετήσουμε τη συμφωνία. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που θα πιστέψει ότι τότε εσείς θα αντέξετε το βάρος να μην ψηφίσετε τη συνθήκη, αν και εφόσον απαιτηθούν φυσικά και οι ψήφοι του κόμματός σας.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να παγώσετε κάθε διαδικασία εδώ και τώρα. Προφανώς θα έχετε πιστεύω συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος και η εθνική του προσβολή δεν πρόκειται να φύγει εύκολα. Ένας πραγματικός ηγέτης το αντιλαμβάνεται αυτό εύκολα. Μπορείτε λοιπόν να επικαλεστείτε τη γενική λαϊκή αγανάκτηση και να δηλώσετε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να αγνοήσετε το λαό και ότι δεν μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη συνθήκη αν δεν αποφανθεί επ΄ αυτής ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. Στο άκουσμα και μόνο αυτής της δήλωσης, θα παγώσουν τα πάντα. Η υπογραφείσα συνθήκη θα καταστεί αμέσως ανενεργός και όλες οι διαδικασίες διαπραγματεύσεων θα αρχίσουν και πάλι από την αρχή.

Όμως υπάρχει και κάτι πολύ σοβαρότερο για να το κάνετε αυτό. Η ενέργεια αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει μόνιμο διχασμό στον ελληνικό λαό, τον οποίο πολλοί θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν. Μόνο ένα λυτρωτικό δημοψήφισμα, όπου την απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο λαός, θα ενώσει το λαό, θα νιώσει τη δημοκρατία στην πράξη και θα τον κάνει πιο δυνατό.

Πολύ φοβάμαι πως όχι μόνο δεν θα ζητήσετε δημοψήφισμα, αλλά ούτε καν θα διαβάσετε αυτό το κείμενο. Δεν πειράζει όμως, ας το διαβάσουν κάποιοι πολίτες και ας πάρουν τις αποφάσεις τους.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Από: hassapis-peter.blogspot.com
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...