Υπακούσανε στο Νίμιτς - Ναι ή όχι;


Λακωνικό, συνοπτικό και σαφές όπως πάντα το σημείωμα του Καθηγητή Κωνσταντίνου Χολέβα, επαναλαμβάνει τα αυτονόητα σχετικά με την τριπλή προδοσία της εθνικότητας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας.

Δημήτρης Γιαννόπουλος
 
Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στην κατακλείδα του άρθρου:

«Θυμίζω ότι το 2007 είχαν διαρρεύσει σε αθηναϊκές εφημερίδες αποσπάσματα από προτάσεις του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος πρότεινε να περιορισθεί η χρήση του όρου Μακεδονία από την Ελλάδα»...

Το θυμάται κανείς αυτό;

Μήπως θυμάται κανείς τι έγινε από το 2007 (επί Κωστάκη του Σιωπηλού, δηλαδή) μέχρι σήμερα;
Προστέθηκε έστω και μία επίσημη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό της σε δρόμο, πλατεία, κτήριο, μνημείο κάπου στην Ελλάδα;

Μάλλον το αντίθετο συνέβη: Ο όρος «Μακεδονία», τα παράγωγα και συναφή (π.χ. Αλέξανδρος, Βεργίνα, Μακεδονικός Αγώνας, Ελληνιστική Εποχή, Παύλος Μελάς, Βαλκανικοί Πόλεμοι κλπ) αφαιρέθηκαν επιμελώς, με χειρουργικές επεμβάσεις του ΥΠΠΘ, σε διδακτικά βιβλία όλων των βαθμίδων της Κατώτερης, Μέσης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, σε πανεπιστημιακά τμήματα, σε βιβλιοθήκες, μουσεία, εμπορικά καταστήματα κλπ.

Την ίδια περίοδο, τα Σκόπια έκτιζαν πυρετωδώς με χρήματα του Σόρος και της ΕΕ, μια ολόκληρη Ντίσνεϋλαντ «Μακεδονισμού»!

Ακούσατε καμιά διαμαρτυρία γι αυτό εξ Αθηνών προς τον χρυσοπληρωμένο (και από τους Έλληνες φορολογούμενους) υπάλληλο του Σόρος, «μεσολαβητή» κ. Νίμιτς;

Οι Έλληνες το μάθανε από ένα βιντεάκι των Βουλγάρων, με πολλή ειρωνία και επιχειρήματα του τύπου «η μακεδονική γλώσσα είναι διάλεκτος της Βουλγαρίας» και «η μακεδονική εθνότητα είναι ...αποσχιστικό πραξικόπημα του Τίτο και του ΚΚΕ»!

Το μόνο καινούργιο που μάθαμε από ελληνικής πλευράς είναι η πρωτοβουλία του νέου «υποψηφίου προέδρου της δημοκρατίας», κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, να κάνει αβάντα στον κ. Αλέξη Τσίπρα, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τη σημασία του άλλοτε εθνικού ζητήματος, σε... «ονοματολογικό»!

Γι αυτό, πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουν οι ελληνόφωνοι υβριστές, πως το Καθεστώς των Μνημονίων — σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη — είναι απόλυτα ΠΑΡΑΝΟΜΟ (ως διαρκής παραβίαση ελληνικού Συντάγματος και Διεθνους Δικαίου) και, από τις 5 Μαίου 2010 μέχρι ανατροπής του Μνημονιακού Καθεστώτος όπως ορίζει το Άρθρο 120, η Παρανομία αυτή καθιστά ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ κάθε Πράξη ή Σύμβαση του Ελληνικού Κράτους, κάθε απόφαση της νομοθετικής ή δικαστικής εξουσίας σε μείζονα θέματα εθνικής, οικονομικής ή κοινωνικής σημασίας.

Συνεχίστε λοιπόν να παρανομείτε πάνω στην εθνική αξιοπρέπεια, ιστορική-πολιτιστική ταυτότητα και εδαφική ακεραιότητα της Επικράτειας των Ελλήνων. Σύντομα θα λογοδοτήσετε για ΟΛΑ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail