Το Βέλγιο θα ξαναστέλνει αιτούντες άσυλο προς την Ελλάδα

To Bέλγιο μπορεί εκ νέου να ξαναστέλνει αιτούντες άσυλο προς την Ελλάδα, κάτι που δεν συνέβαινε εδώ κι 7 χρόνια μεταφέρουν οι βελγο-φλαμανδικές εφημερίδες De Standaard και Het Nieuwsblad τη Δευτέρα. Μια απόφαση γι αυτό το λόγο ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα από το Συμβούλιο της Δικαιοσύνης των Αλλοδαπών.

Από: dimpenews.com

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε το Βέλγιο το 2011 για παραβίαση της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα είχε τότε ένα σύστημα υποδοχής που δεν εγγυόταν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων για τους αιτούντες άσυλο που επέστρεφαν εκεί.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Δικαστήριο καταδίκασε την απέλαση σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, ο οποίος προβλέπει την εξέταση αιτήσεων ασύλου στο κράτος μέλος μέσω του οποίου ο αιτών πρόσφυγας εισήλθε στην Ένωση.

Στο τέλος του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε και πάλι να επιστρέψουν οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα εάν είχαν αναλάβει από τη χώρα αυτή να ταξιδέψουν σε άλλο μέλος της ΕΕ μετά τις 15 Μαρτίου 2017. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα βελτιώθηκαν.rtbf 11.6.18
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...