Ποιος θα μαζέψει τους Τούρκους - Πριν μπουν στην Ιεράπολη, ο Γιλντιρίμ ονειρεύεται Κομπάνε, Καμισλί και Χασάκα

(AP Photo)
Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο τουρκικός στρατός θα στρέψει την προσοχή του σε τρεις πόλεις της βόρειας Συρίας που ελέγχονται εν μέρει ή πλήρως από τις δυνάμεις που καθοδηγούνται από τους Κούρδους αναφέρει το almasdarnews. Και όλα αυτά πριν καλά καλά οι Τούρκοι αναπτυχθούν στην Ιεράπολη.

Σύμφωνα με το Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός θα στρέψει την προσοχή του στις πόλεις Kobane (βορειοανατολικό Χαλέπι), Qamishli (βόρεια Hasakah), και Hasakah (επαρχιακή πρωτεύουσα).

Και οι τρεις από αυτές τις πόλεις έχουν μεγάλη παρουσία μαχητών από τις μονάδες προστασίας των  Κούρδων (YPG), οι οποίες θεωρούνται επίσης «τρομοκράτες» από το τουρκικό καθεστώς και τους αντιπροσώπους τους στη Συρία.

Ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία εξαιτίας των όπλων που παρασχέθηκαν στις δυνάμεις αυτές.

Παρά τους ισχυρισμούς του Γιλντιρίμ, μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να συναντήσει αντίθεση από τη συριακή κυβέρνηση, η οποία σήμερα βρίσκεται τόσο στο Qamishli όσο και τη Hasakah

Επιπλέον, το Kobane είναι μια πρωτίστως κουρδική πόλη κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Σε αντίθεση με την Αφρίν, οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία δεν έχουν μεγάλη υποστήριξη σε κουρδικές περιοχές στη βορειοανατολική Συρία. Συνεπώς αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί η Αγκυρα να αναπτύξει περισσότερες δικές δυνάμεις παρά αντιπροσώπους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail