Σκόπια - Επίσκοπος Αγαθάγγελος: Η εκκλησία μας είναι ‘μακεδονική’

«Ίσως κάποιος παίζει στη Σύνοδο, δεν μπορώ να το ισχυρισθώ, ούτε να επιτεθώ σε κάποιον, δεν θέλω να αμαρτάνω την ψυχή μου, αλλά, κάποιος προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Σύνοδό μας, τους ανθρώπους, τους ιεράρχες, τους πιστούς. Αλλά, έρχεται το φως, η αλήθεια κερδίζει πάντα, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την αλήθεια», είπε ο Επίσκοπος Αγκάταγκελ στην τηλεόραση ‘Alfa’ αναφερόμενος σε πληροφορίες που εμφανίσθηκαν στον Τύπο ότι η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» προέβη σε αίτημα για αλλαγή του ονόματος ‘Μακεδονική’.


«Η ‘Μακεδονία’ καθημερινά ταρακουνιέται με πληροφορίες που μερικές είναι αληθινές, μερικές είναι ψευδείς, όπως η τελευταία γύρω από την «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» είναι ψευδής, ότι η αρχιεπισκοπική Σύνοδος αποφάσισε να στείλει επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να επιδιώξει την ανεξαρτησία με την αναγνώριση της Αγίας Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ως αυτοκέφαλη», δήλωσε ο επίσκοπος Αγαθάγγελος.

«Κανένα μέλος της Ιεράς Συνόδου δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ορθόδοξη Εκκλησία της ‘Μακεδονίας’, γιατί αυτό είναι το όνομα της χώρας μας, της εκκλησίας μας, εμείς είμαστε εθνική εκκλησία αυτού του ‘μακεδονικού’ λαού. Όμως, όλο το χρόνο, αγωνιζόμαστε σε διάφορες επιθέσεις, δηλώσεις κακόβουλες ταπεινωτικές, απάτες, αλλά πιστεύουμε ότι θα επιβιώσουμε», πρόσθεσε ο Αγαθάγγελος.

(Στοιχεία από ΜΜΕ Σκοπίων)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...