Η αλήθεια για τον Παύλο Μελά και τους «Σλαβομακεδόνες»

Πρόκειται για ένα λάθος τεράστιο, που γίνεται είτε από αδυναμία αντίληψης, αφού δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί οι όροι, είτε από σκόπιμη παραπλάνηση

Από: voria.gr
Καλλισθένης εν Δήμω
 
Από υπουργικά χείλη ακούστηκε η ανιστόρητη διατύπωση ότι δήθεν πολλοί συνεργάτες του Παύλου Μελά ήσαν "Σλαβομακεδόνες". Λάθος τεράστιο, που γίνεται είτε από αδυναμία αντίληψης, αφού δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί οι όροι, είτε από σκόπιμη παραπλάνηση και εξ αυτής υπηρέτηση της σλαβικής προπαγάνδας.

Επρόκειτο για σλαβόφωνους - δίγλωσσους κατοίκους της Μακεδονίας, οι οποίοι εκκλησιαστικά ακολούθησαν το Πατριαρχείο και όχι τη Βουλγαρική Εξαρχία και εθνικά τάχθηκαν με το μέρος του Ελληνισμού και όχι του Βουλγαρισμού. Ο δε καπετάν Κώττας, σλαβόφωνος, πεθαίνοντας από τα βασανιστήρια των Σλάβων, φώναξε "Ζήτω η Ελλάς", στα σλάβικα.

Και γιατί μιλώ για αντιληπτική αδυναμία; Επειδή ήταν φυσικό οι Έλληνες να προτιμούν τα σλάβικα μιλώντας με τους Σλάβους που είχαν κατακλύσει μέρος της Ελλάδας, επειδή η γλώσσα τους είχε όλο κι όλο 500 λέξεις. Πώς θα μάθαιναν οι Σλάβοι τα ελληνικά, με τις εκατομμύρια λέξεις της ελληνικής γλώσσας;

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...